Tarihimize ve Tarihi Kültürümüze Sahip Çıkmalıyız.

Tarihimize nasıl sahip çıkıyorsak Tarihi Kültürümüze de o denli sahip çıkmalıyız dedi. Yapmış olduğu açıklamada, Trabzon ilinin kültürüne yakından ve uzaktan ilgisi olmayan isimlerin hala kullanılıyor olmasını bir eksiklik olarak değerlendirildi.

Yavuz Selim Bulvarının “Tanjan” Pazarkapı’ını ise Moloz Geçit Boğazının “Mağmat” olarak isimlendirilmesini eleştirdi. Halen bu isimlerin kullanılmaması yönünde Vakıf olarak girişimlerimiz olmuştur.

Trabzon Şöförler Odası Başkanımız Sayın Ömer Hakan Usta Bey den söz aldık dolmuşların önüne “Tanjant-Moloz veya Tanajnttan gider” levhalarının yerine Yavuz Selim Bulvarı- Pazarkapı isimlerini ihtiva eden levhaları Minibüs dolmuşların görsellerine takacaklardır. Ayrıca Mağmat Boğazı diye adlandırılan Beldenin isminin de “Fatih Geçiti” diye değiştirilmesi Ortahisar da Kanuni Parkında bulunan Yavuz Sultan Selim Han’ın heykelinin daha görsel bir yere yeniden şekillendirilerek konulması hususunda ilgililerle istişarede bulunduklarını ifade etti.

Tabakhane köprüsü ve alt geçitinde yapılan düzenlemede Büyükşehir’e bir dosya sunduklarını ve kabul gördüğünü bundan dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Biz de diyoruz ki STK lar Demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Genel yönetim ve Yerel Yönetimlerin STK işbirliği içerisinde olmalarında gelecek açısından da büyük faydalar vardır.

Haber Cemal Yıldız

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber