Trabzon Valisi Yücel Yavuz Altındere Vadisinde İncelemelerde Bulundu

Maçka ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Altındere Alabalık Üretme İstasyonu Ar-Ge Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Altındere Alabalık Üretme İstasyonunda nesli tükenmekte olan Benekli Alabalıkların çoğaltılmasının amaçlandığını ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz “Tarım Ve Orman Bakanlığımız tarafından ülkemizin sularının yerli türlerimizle balık sayısının artırılması amacıyla oluşturulan proje kapsamında ilimizde de 2006 yılından itibaren Altındere Vadisi’nde kırmızı benekli yavru alabalık yetiştirme çalışmaları yapılmaktadır. Türkiye genelinde faaliyet gösteren pilot istasyonlarından biri olan Maçka Altındere Alabalık Üretme istasyonu Ar-Ge Merkezi’nde nesli tükenmekte olan kırmızı benekli alabalıkların doğal ortamından alındıktan sonra istasyonda çoğaltılarak tekrardan derelerle buluşturulması ve sportif olta balıkçılığına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Merkezimizde 2018 yılında 2 milyon 200 bin benekli doğal alabalık yavrusu çoğaltılarak doğal ortamına salınmıştır. ” dedi.

Alabalık Üretme İstasyonundaki ziyaretin ardından Altındere Vadisi Milli Parkı’nı ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Maçka Kaymakamı Okan Dağlı ile birlikte Sümela Manastırı ve Aya Varvara Kilisesi’nde incelemelerde bulundu. Sonrasında Altındere Milli Parkı’nda inşa edilen Sümela Manastırı manzaralı seyir teraslarını da ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, seyir teraslarının Altındere Vadisinin turizm potansiyeline değer kattığını ifade etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber