banner240
banner237
banner238

Trabzon’da kültür sanat etkinlikleri devam ediyor…

-Mustafa Tatçı feyiz verdi, Aysun Gültekin nostalji yaşattı..

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl hayata geçirdiği Kültür-Sanat Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

Önceki aylara oranla içinde bulunduğumuz Mayıs ayı gerek havaların ısınması gerekse de koronavirüs tedbirlerinin azaltılıp maske zorunluğunun kalkmasıyla birlikte eski görüntüsünden uzak görünüyor.

Geride bıraktığımız haftada düzenlenen etkinlikler seyir açısından istenen düzeyde olmasa bile gerçek kültür-sanatseverler salonları doldurmaya devam ediyor.

Perşembe akşamı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna moderatörlüğünde düzenlenen “Yunus Bir söylemiş hiçbir söze benzemez” konulu söyleşi programına konuk olarak katılan Yunus Emre dizisinin danışmanlarından ve aynı zamanda TRT metin yazarı, akademisyen Mustafa Tatçı şiir tadında bir söyleşiye imza attı.

UNESCO tarafından da kutlama yıldönümleri içerisine dahil edilen Yunus Emre’nin çeşitli yönlerinin ele alındığı söyleşi sonunda yazar Tatçı kitaplarını imzaladı.

Cuma akşamı ise bu kez aynı salonda Türk Halk Müziğinin en güçlü kadın seslerinden ve mihenk taşlarından biri olan TRT sanatçısı Aysun Gültekin sahne aldı.

Bu kez salonda bir önceki akşama göre daha hatırı sayılır bir izleyici topluluğu vardı. Ancak her platformda kültür-sanat söylemlerinde bulunanların ve özellikle Trabzon’da faaliyet gösteren müzik derneklerinin (biri hariç) yeterli ilgiyi göstermemesi bir hayli düşündürücüydü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi etkinlikler için gerek billboardlarda, gerek sosyal medyada ve gerekse broşür kitapçıklarla tanıtımı yapmıştı.

Sahnede kaldığı süre boyunca unutulmaz türküleri radyo tadında izleyicilere sunan ve neredeyse bir programı salonu dolduran gerçek sanatsever ve türkü dostlarıyla bitiren Gültekin’e izleyiciler büyük sevgi gösterinde bulundu. Muhteşem yorumu ve mütevazi kişiliği ile tanınan sanatçı adeta bir Türkiye mozaiği sunarak programını bitirdi.

Gecenin sonunda Gültekin’e, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu tarafından çiçek takdim edildi. Aysun Gültekin ve saz ekibi 2021-2022 sezonu Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutlamayı da ihmal etmediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber