“Trabzon’un turizm sezonundan beklentisi yüksek”

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan, 25. Meslek Komitesi’nde Otel, Yurt, Pansiyon, Menajer ve Tercümanların yer aldığını, sektördeki her kesimin sezon öncesi hazırlık faaliyetlerine katkıda bulunduğunu belirterek, “2022 turizm sezonunun Trabzon ve Karadeniz için çok bereketli geçeceğini umuyoruz. İki yıldır çok sıkıntı yaşatan pandeminin azalması bölgemizde çok yüksek bir turizm sezonu yaşanacağına işaret ediyor” dedi. İlarslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ramazan Bayramı tatili, ilkbahar mevsiminin gelmesi, doğa, tarih ve kültür turizminde ön planda olan Trabzon’un ve bölgede bu yıl sezonun biraz daha erken açılacağının işaretlerini veriyor. Sadece yurt içi değil yurt dışından da Trabzon’a ve Karadeniz’e büyük bir ilgi var. Sektör olarak bütün paydaşlarımızla şehrimizde misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Trabzonspor’un şampiyonluğunun da Trabzon’un ve bölgenin turizmine yüksek bir katkı verdiğini görüyoruz. Ramazan Bayramı tatili için yurt dışından Trabzon’a charter seferlerinin artması sektörü şimdiden memnun etmiştir. Yakın zamanda girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın yapmış olduğu yeni yatırımlar ile turizm sektörümüzün daha da büyüyeceğine ve daha yüksek kaliteli hizmeti turistlere sunacağımıza inanıyorum.”

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİNE TÜM PAYDAŞLARIMIZLA KATILIYORUZ

İlarslan, 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 46’ncı Turizm Haftası etkinliklerinin Trabzon programına sektörün bütün paydaşlarının katılarak destek verdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlikler Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Turizm haftası yürüyüşü ile devam eden etkinlikler kapsamında mehter takımı konseri ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen Karadeniz Renkleri Sergisi yer alıyor. Ayrıca program kapsamında 17 Nisan Pazar günü Maçka Altındere Vadisinde Doğa Yürüyüşü düzenlenecek. Bu yürüyüş için araçlar saat Pazar günü saat 10.00’da İskenderpaşa Cami önünden hareket edecek. Hafta boyunca basın yayın organlarında haftanın önemi ile ilgili konuşmalar, öğrencilerin ilimizin tarihi ve turistik yerlerine tanıtım ziyaretleri,  ortaokul ve lise öğrencilerinin turizm konulu konferansı gerçekleştirilecek.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber