banner240
banner237
banner238

ŞENER YILDIZ ORTALIĞI KASIP KAVURUYOR

Sözü ve müziği kendisine ait, düzenlemesini ise Renas Miran & Kemal Sahir Gürel'in yaptığı 'Sen Benim Sevdalımsın' adlı single Almanya'da ve Türkiye'de büyük ses getirdi. Şarkının video klibi İstanbul'da çekti. Klibin yönetmenliğini birçok ünlü ismin de video kliplerini çeken Efe Cansoy tarafından gerçekleştirildi. The Dark World etiketiyle yayınlanan yeni çalışması 'Sen Benim Sevdalımsın' müzik

severleri alternatif bir sound ile karşılıyor.

Almanya’da yaşayan müzisyen Şener Yıldız yeni şarkısı ile hayranlarının kalbini bir kez daha kazandı. Yaptığı birbirinden farklı çalışmaları ile tanınan sanatçı, yeni çalışmalarının da müjdesini de verdi. ‘Sen Benim Sevdalımsın’ isimli single çalışması da kısa sürede sevenleri tarafından oldukça beğenildi. Klibin sıcak renkleri ve sinematik kareleri ise özenli bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. "Bu daha başlangıç" diyen Şener Yıldız müzikseverleri heyecanlandırdı.

ŞARKICI ŞENER YILDIZ KİMDİR?

90'lı yılların başında çıktığı müzikal yolculuğuna, kurucusu oldugu 'Agirê Jîyan' (Yaşam Ateşi) ile başlayan sanatçı Şener Yıldız, 1996 yılında grubun ilk albümleri olan 'Adarê' (Mart) adlı çalışmasıyla kürt müziğinde yeni bir çığır açtı. 21. yüzyıla birkaç yıl kala, henüz dünya müzik anlayışı içerisinde yer almamış kürt müziğine yeni bir soluk olurken, ayni zamanda İstanbul'un kürt nüfusunun yoğun olduğu mahallelerinden, henüz hiç kürtçe müziğini tanımamış Türk gençliğinin de sevgisini toplamayı başardı. Yaptığı müziği etnik bir sınıf veya kitleye değil, müziğin dili olmaz sloganıyla bütün dünyaya duyurmayı amaçladı.

90'lı yılların sonunda grubu ile yollarının ayrılmasından ve "Marmara Üniversitesi" Güzel Sanatlar bölümünden mezun olduktan sonrasi eğitimine devam etmek için Almanya'ya, yerleşti. Göçmenlerin yasadigi zorluklar içerisinde azda olsa nefes almaya çalışan sanatçı, 2006 yılında çoğunlukla kendi bestelerinden oluşan ve 'Kürtçe POP Müziği"nin ilkleri arasında yer aldı. ‘Eman' (Aman) adlı ilk solo albümünü ve video klibini yayınlayarak müzik sektöründeki farklı tarzı ile dikkat çekmeye devam etti. Gerek dünya müziğinin gerekse Kürtçe sözlü modern müziğin o güne kadar klasik Arabesk, Alaturka sound'u dışında bir tavır sergileyerek müzisyen kimliğinin cesur yanına ortaya koydu.

İlk albümünden sonra yaptığı ara single'larından sonra 2010 yılında karma bir albüm olan 'Xewnaza' (Özgür Rüya) adlı albümünde 'Derdo' adlı çalışmasıyla yer aldi. Daha sonra tekrar single çalışmalarını yayınladı. 2021'da ise ‘Klapîya' (Kıvılcımdın) adlı çalışmasını toparladı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber