banner240
banner237
banner238

DBB'DE ALINAMAYAN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Çin'in Vuhan kentinde meydana gelen ve tüm dünyada hızla yayılan koronavirüsün Türkiye'deki ilk vakası 10 Mart 2020 tarihinde gerçekleşti. O günden bu yana alınan birçok tedbir uygulamaya sokulsa da, bu çalışmaların Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığını söylemek zor.

Çin'in Vuhan kentinde meydana gelen ve tüm dünyada hızla yayılan koronavirüsün Türkiye'deki ilk vakası 10 Mart 2020 tarihinde gerçekleşti. O günden bu yana alınan birçok tedbir uygulamaya sokulsa da, bu çalışmaların Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığını söylemek zor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili ne kadar tedbir aldıklarını söylese de, 15 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü Bağlar İlçesi Öğretmenler Caddesi mevkiinde her hafta kurulan Çarşamba semt pazarında çalışan pazarcıların hem eldiven hem de maske takmamaları vatandaşı tedirgin etti. Pazarda çocuklar eldivensiz ve maskesiz çalışırken, zabıtaların onlara sadece prosedör gereği görev yapıyor gibi tavır ve hareketlerde bulunması vatandaşın gözünde kaçmadı. Bilim Kurulu üyeleri defalarca kez açıklama yaparak virüse en çok bulaşanların 20 yaş altı ve 65 yaş üstü diye belirtmelerine rağmen, pazar esnasında zabıta ekiplerinin çocuk işçilere ve yaşlı kesime herhangi bir işlem başlatmaması, uyarılar yapmaması, virüsün ilde daha da çok çoğalıp yayılmasına sebep oluyor. Aynı şeiklde her ne kadar da pazar ürünlerinin alıcılar tarafından seçilmemesi belirtilse de, bu kuralın da birçok pazarcı tarafından uygulanmadığı ortaya çıktı. Keza pazarcılar ellerine eldiven takmadan paraları sayıp alıcılara vermesi, durumun vehametini ortaya döküyor.

Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi Öğretmenler Caddesi'nde market çalışanları tedbirleri dört dörtlük uygulamaya çalışsa da, çocukların aynı market başında dilencilik yapmaları en çok eleştirilen nedenler arasında. 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkması yasak iken, çocukların market başlarında ve cadde kenarlarında dileniyor olmaları, yaşlıların ise pazarda ve dükkan başlarında topluca oturmaları vatandaşı şaşkına çevirdi. Konuyla alakalı da tepkilerini dile getirdiler.

Bilindiği üzere daha önce kayyumun yönettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sahte dezenfektan dağıtması, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu tarafından kabul edilmesi ve belediyenin sağlık işleri dairesi başkanının görevden alınması resmi sosyal medya hesaplarında açıklanırken, daha sonra bu açıklamanın sosyal medya hesaplarında silindiği öğrenildi.

14 Nisan 2020 tarihinde açıklanan resmi rakamlara göre Diyarbakır'da koronavirüs toplam vaka sayısı 213 kişi olarak belirlenirken, toplam vefat sayısı 8 olarak açıklandı. Bir aylık test sayısı ise 1145 olduğu aktarıldı. En çok vaka sayısı, Bağlar (48 kişi) olarak bildirildi.

HABER: Devrim AKTÜRK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber