banner240
banner237
banner238

Erzurum’da Türk Kızılay Haftası coşkuyla kutlandı

Her sene kutlanan 29 Ekim-4 Kasım Türk Kızılay Haftası’nda Genç Kızılay Erzurum İl Başkanlığı, unutulmaz bir kutlamayı gerçekleştirdi. Havuzbaşı Kent Meydanı’nda başlayan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla da önem verilen etkinliklerde Genç Kızılay’ın gönüllü üyeleri 3 bin vatandaşa çayla beraber lokma dağıtımı, aynı zamanda kan bağış etkinliği, çocuklara ise balon, oyuncak, yiyecek ve içecek dağıtımı yaptı.

“3 BİN VATANDAŞIMIZA ÇAYLA BERABER LOKMA DAĞITIMI YAPTIK”
Bu tarz çalışmalarla kent içinde ve dışında Kızılay’ın önemine vurgu yapmak istediklerini söyleyen Genç Kızılay Erzurum İl Başkan Yardımcısı Kerem Bozhalil, “29 Ekim dolayısıyla Cumartesi ve Pazar günü Havuzbaşı Kent Meydanı’nda bir program tertip ettik. Halkımızla iç içe kutlama amaçlı yaptık. Keza biz günde 3 bin kişiye yemek çıkaran bir aş evimizde, 30 Ekim dolayısıyla 3 bin vatandaşımıza çayla beraber lokma dağıtımı yaptık. Yanında ise kan bağış etkinliği, çocuklarımız için balon, oyuncak, yiyecek ve içecek dağıtımı yaptık. Bunu da Kızılay’ımızı daha iyi tanıtmak için gerçekleştirdik.” dedi. 

“KIZILAY’IMIZ VE ERZURUM’UMUZ İÇİN YAPIYORUZ”
Bu tarz etkinliklere devam edeceklerini belirten Bozhalil, “Aynı zamanda beş gün boyunca da Hilalkent’teki bir bölgemize, okullarımızdan gelecek öğrencilerimiz için Kızılay Sokağı oluşturduk. O sokakta telsiz konuşma çadırları, animasyon çadırları, gıda ve minimum lojistik ambarlarımız gezdirilmesi için bir üs kuruldu. Burada da Kızılay’ımızı tanıtmaya devam edeceğiz. Halkımız da, vatandaşlarımız da hamt olsun bizlerden memnun. Bizler de bunu gönüllü olarak yapıyoruz. Üniversite öğrencilerimiz bizlere gönüllü üye olabilir. Üye olmak isteyenler Gönüllüol.org’da çalışmalar için gönüllülük başvurusu yapabilir. Bizim şubemiz de Cumhuriyet Caddesi’nde Tufan Düğün Salonu karşısında bulunmaktadır. Oradan da başvurularını ve çalışmalarını yapabilirler. Bunların hepsini, her şeyi Kızılay’ımız ve Erzurum’umuz için yapıyoruz.” diye konuştu.

Haber: Devrim AKTÜRK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber