HAZIMSIZLIĞIN REAKSİYONU!

Dünyayı ve ülkemizi de etkisi alan Korona virüsü gözdağı vermeye devam etmektedir. “Müessir Medeniyet Seviyesinin Üstüne Çıkmak” anlayışına sahip Türk Milleti, Cumhuriyetle de gerçekçi bir zihin yapısına sahip olmuştur. Sayın Prof. OVALI’ da bunun son ispatlayıcısı olacaktır.

Ancak günümüzü, çağdaş politik tanımlamaya çalışanların açıklamaları olmaktadır.
Peki neden?  Tehdit unsuru olan Korona virüsünü insanların korkusundan çıkarmak adına çalışma yapan Prof. Dr. Ercüment OVALI’ nın bu çalışmalarına televizyonlarda bazı Bilim insanlarının, yorumculardan Nagehan Alçı’ ya varan tepkisi söz konusudur.

Korona virüsü nedir? Etkileri nelerdir? Den başka insanlığın faydasına açıklama yapmayanların Prof. OVALI’ ya tepkileri gerçekçilik midir? 

Prof. Ovalı; kendi iletişim araçlarından kamuoyunu bilgilendirdiği görülmektedir. Hâlbuki Bilimsel bir çalışma ekibiyle yapılan çalışmalarını Sağlık Bakanlığının kamuoyuna açıklaması daha doğru olurdu. Sonuç; Bu çalışmalar bilimsel moral, saygınlık ve karşı konulamaz kudreti ile insanların evrenselcilikten ileri gitmemelerine verilecek cevaptır.

TÜRKAV, Kamu adına bilimsellik adına sayın Prof. OVALI’ nın doğrularının reddedilmesi anlayışlarının, insanlığın büsbütün reddedilmesi olarak ortada olduğunu ifade ederek, kabul etmediğimizi buradan kamuoyuna açıklıyoruz. Kötülük kastı tanımayan günlerce çalışan ekip için, televizyonlarda Bazı Akademisyenlerin, yorumcuların hastalıktan öteye geçen tepkileriyle itibarsızlaştırılma çabaları nasıl makul görüne bilir? TÜRKAV bu anlayışları kabul etmeyerek, Millerin hizmetinde olarak aklıselime davet etmektedir. Yoksa Evde kal, ellerini yıka, bir metremi, dört metre mi mesafeyi koru, maske takılsın mı? Takılmasın mı? Gibi açıklamalardan öteye geçemeyenlerin anlayışları evrensellikten ileri gelmekte olduğu anlaşılmaktadır. Kanaatimizce dünyanın açıklamalarıyla sınırlı kalarak evlerinde kalan insanlara bu yaklaşımlar çare olmamaktadır. Evrensellik çerçevesinde tanımlayan ya da tanımlamayan bazı yönlerinin esas alınmış olduğudur. 

 
Maskede, mesafede bile tamamen insanların hoşnut olacağı bir şekilde açıklamaları olmayıp çelişkili görülenlerce, Prof. Ovalı ve çalışma arkadaşlarınca yapılan çalışma, bilim adına, insanlık adına nasıl olur da görmemezlikten gelinir?

Temizlik gibi telkinler ise, Türk Müslüman dünyasının inanç değerleriyle örtüşmektedir.  Yanı “Temizlik İmamdandır” anlayışıyla zaten yapılması gereken olarak vardır. Korona virüsünde dünya nerede? ile Türk insanına Bilim adına oynanan senaryomu diye akıllara gelmektedir. İlaç bulunsa bile on yıl, yirmi yıl tedavisinde sonuç alınır gibi açıklamalar ümitsizliğin açıklamaları mıdır? Düşüncesi akla gelmektedir. Ya da hangi sermayenin konuşmacılarıdır? Diye düşünmek gerekiyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde öğretim Üyesi olarak görev yapmış, Türk Milliyetçiliği mefkûresine sahip zeki bir insan olarak da Prof. Ovalı, bilimin ışığında, İnsanlık için kendini laboratuvarlara atarak çare araması tekdir edilmesi gereken bir durumdur. TÜRKAV adına Sayın Ovalı ve çalışma arkadaşlarını kutluyoruz. Ve Başarılar diliyoruz.
Tarih yazmadan önce tarih okumak kanaatimizce bir tarihçi için zor olmaktadır. Tarihi yazarken yaşanması lazımdır.

Kenan KURU
Trabzon TÜRKAV Başkanı

               

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber