TÜRKAV): ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ. TOPLUMSAL GÖREVLERİMİZİ YAPMALIYIZ

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV): ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ. TOPLUMSAL GÖREVLERİMİZİ YAPMALIYIZ
COVID- 19 salgınının ülkemizde ve ilimizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla salgınla mücadele edilmektedir. Hizmet sunan Kamu Çalışanlarıyla, hizmet alan bütün insanlarımızın bu zor dönemden birlik ve dayanışma ile çıkılacağını özellikle belirterek, bu hizmetleri sunanlar ile hizmetleri alan duyarlılık sahibi herkese teşekkür ediyorum. Toplumun haber alma hakkını yerine getiren Basın çalışanlarımızın da hakkını teslim etmeyi önemli görüyorum.

Değerli Basın Mensupları,
Sağlıkta, eğitimde, güvenlikte, yerel yönetimlerde temizlik gibi her kademede mücadele ederek görevler yerine getirmekteyiz. Cumhurbaşkanlığınca alınan tedbirlerle salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personelle hizmetler yerine getirilmektedir. Kamu Çalışanlarından sağlık personelinin her kademesinde görevlileri olanlar çok daha özverili olarak toplum sağlığı için çalışmaktadır. Kamu Çalışanlarından idari izinli olanlar, dönüşümlü ve uzaktan çalışanlar gibi, Uzaktan eğitimle, eğitim ve öğretimin yerine getirildiği ve uygar devlet olma gereklerinin varlığıyla görülmektedir.  

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?
Özellikle ailelerin ve eğitimi alan öğrencilerin uzaktan eğitim hakkındaki yaklaşımı nasıl olmaktadır? Aileler yapılması gerekenleri yapmakta mıdır? Ailelere ve öğrencilere görevler düşmektedir.
Uzaktan eğitim, öğrencilerin kişisel olarak eğitimi gerçekleşmesine yardımcı olmak için eğitim kurumlarının belli bir düzeyde hazırladıkları ders programlarıyla gerçekleştirmeye verilen addır.  Başörtüsü gibi kılık kıyafetine bakılmaksızın teknoloji gibi elektronik araçların yardımıyla, eğitimin uzaktaki öğrencilere ulaştırılması olduğudur. Bu hizmetlerin sunulmasında Milli Eğitim Bakanlığımızı ve ders veren Kamu Çalışanı öğretmenlerimizi kutluyorum.
Okul, aile, öğrenci dayanışmasının yerini, TEKNOLOJİ ile ELEKRONİK ARAÇLAR, UZAKTAKİ ÖĞRETMEN, AİLE ve ÖĞRENCİ almaktadır. Uzaktan eğitimin belirleyici özelliklerine bakmalıyız. Eğitimin gerçekleştirildiği surede, öğrenci, öğretmen, ayrı fiziksel mekânlarda bulunmalarından, öğrenci, öğretmen arasında ders esnasında iletişimi sağlamak amacıyla eğitsel medyanın kullanılması ve ders konularının materyaller aracılığıyla öğrenciye ulaştırılması olduğunu unutmamalıyız.  

Kenan KURU
Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber