banner240
banner237
banner238

İŞİTME CİHAZLARINDA FİYATLAR UÇTU, SGK KATKISI YERİNDE SAYDI

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, çok sayıda yaşlı ve emekli tarafından kendisine aktarılan konuyu Meclis gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in cevaplaması için soru önergesi veren Sertel “Çoğunluğu ithal olduğu bilinen ve yüzde 100’den fazla zam gelen işitme cihazlarına verilen devlet katkısında aynı oranda artışa gitmeyi düşünüyor musunuz” diye sordu.

GÖRMEYİN, DUYMAYIN, KONUŞMAYIN!

İşitme cihazlarını çoğunlukla yaşlı ve emekli kimselerin kullandığını söyleyen Sertel, yeniden değerleme oranı dahi yüzde 36 olurken işitme cihazlarına sağlanan katkıda sadece yüzde 20’lik artışın yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Sertel şunları söyledi “Kulağı ağır duyan bir vatandaşımız bunu raporladıktan sonra işitme cihazı için SGK tarafından bin 200 liralık katkı veriliyor. Bu hak kendisine 5 yılda bir verilen hak üstelik. Bu rakam 2021 yılında bin lira idi. Yüzde 20 artışla bin 200 TL oldu. Ama çoğunluğu ithal olan işitme cihazlarının fiyatları dolarla birlikte fırladı. En alt kalite bir işitme cihazı 5 bin liradan başlıyor 12 bin liraya kadar çıkıyor. Bu durumda emekli bir vatandaşımız en düşük kalite cihazı alsa dahi cebinden 3 bin 800 lira vermesi gerek. Emeklilerimiz açlık sınırında yaşarken bu paraları nasıl ödeyecek?

Bana ulaşan emeklilerimiz ‘İktidar bizden ne istiyor? Bizlerin görmesini, duymasını, konuşmasını istemiyor mu? En düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira oldu. Bu parayı alan bir emeklinin kulağı ağır işitiyorsa bu cihazları nasıl alacak? Belli ki iktidar bizleri gözden çıkarmış. Bugün iktidardakiler biz yaptık oldu, diyor. Sandık geldiğinde de biz gereğini yapacağız” gibi eleştirilerini sıralıyor. Bir devlet el üstünde tutması gereken yaşlı

vatandaşlarına bu zulmü neden yapar. Emekli ve yaşlı vatandaşlarımız hiçbir şeyden çekmedi AKP’den çektiği kadar. Her şeyin fiyatının arttığı net bir şekilde ortada iken SGK ya cihazın tamamını karşılamalı ya da ödediği katkı payında ciddi bir iyileştirme yapmalı” dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber