Meme Kanseri Farkındalık Çekilişi Yapıldı .UMUT VE YAŞAM DERNEĞİ

1-31  Ekim meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle Umut ve Yaşam Derneğinin başlatmış olduğı '' Mamografini Çektir Şansı Yakala'' kampanyası kapsamında çekiliş yapıldı.

Umut ve Yaşam Derneğinin başlattığı kampyanın çekilişi 2 Kasım 2019 tarihinde Umut ve Yaşam Merkezi'nde yapıldı. Mamografisini çektirip kampanyaya katılan kişiler arasından 3 kişi altın kazandı.Çekilişi gerçekleştiren Umut ve Yaşam Derneği yönetim kurulu başkanı Dr.Nimet Baki :

'' Meme kanseri erken teşhisle %95 tedavi edilebilir bir kanser türüdür. Biz de Umut ve Yaşam Derneği olarak 1-31 Ekim tarihleri arasında mamografisini çektirip bizlere ileten kadınlarımız arasından 3 kişiye gram altın hediye ediyoruz. Öncelikle kampanyamıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kampanya kapsamında Giresun'dan taramalara katılan bir kadında meme kanseri teşhisi konuldu. Hasta olduğunu bilmiyordu,bizim kampanyamıza katılmak için mamografi çektirdi ve erken evrede meme kanseri yakalandı. Bizim amacımız meme kanserine farkındalık oluşturmak ve kadınlarımızı bilinçlendirerek her sene düzenli olarak kontrollerini yaptırmalarıydı. Bu sayade herhangi bir kanser riski olduğunda erken teşhisle birlikte hayatları kurtulabilir'' diye konuştu.

Mamografini Çektir Şansı Yakala " kampayasının çekilişi gerçekleşti.

 Mamografisini çektirerek çekilişe katılan üç kişi altın kazandı. Çekilişin sonunda altın kazananlar :

1-Meriç YANÇAK

2-Sibel KIRAÇ

3-Gülfef KORKMAZ

Dr.Nimet Baki; ''Kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Kampanyamıza katılan bütün kadınlarımıza teşekkür ediyoruz ve tekrar hatırlatıyoruz:

"Kontrolü elden bırakma ! Erken teşhis hayat kurtarır! "

UMUT VE YAŞAM DERNEĞİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber