Ortahisar Belediyesi personeline ‘Astım-KOAH’ eğitimi verildi

Ortahisar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda belediyenin çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen eğitimde; Hemşire Hamiyet Öztürk ve Neslihan Kalay Astım ve KOAH hastalıklarını anlatıp bu hastalıklara karşı alınması gereken önlemler ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Söz konusu eğitimde astım ve KOAH hastalığı durumlarında, kişiye özel tedavi yöntemlerinin belirlenmesi gerektiği vurgulandı. 
Personellere verilen eğitimde; astım risk faktörleri, çevresel faktörler, ev tozundan korunma, yaşam alanlarını havalandırmanın önemi, dış ortamdaki hava kirliliği, sigara kullanımı, astım ve KOAH için belirlenen tedavi ilkeleri ve bu hastalığa sahip kişiler için spor önerileri başlıkları ele alındı. 
“BAŞKALARININ VERDİĞİ TAVSİYELER SİZİ HASTA EDEBİLİR”
Hemşire Hamiyet Öztürk, astım ve KOAH gibi kronik hastalıklara sahip bireylerin bilimsel verilere dayanmayan ya da doktor kontrolünde olmayan tedavi tavsiyelerini dinlemelerinin büyük risk taşıdığını belirtti. Öztürk, “Bu tarz tavsiyeleri dinlemek yerine; Sağlık Bakanlığı’mız tarafından kurulan ‘Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz’ ve  bunun gibi hastanelerin yoğunluğunu yaşamayacağınız sağlık birimlerimize başvurabilirsiniz. Başkalarının verdiği tavsiyeler sizi daha da hasta edebilir. Bu anlamda öncelikle kendimizi tanımalı ve ardından doktor kontrolündeki tedavileri uygulamalıyız. Ayrıca bulunduğumuz ortamların, kullandığımız tekstil ürünlerinin havalandırılmasına azami özen göstermeliyiz.” şeklinde konuştu. 
Eğitim programının devamında hemşire Neslihan Kalay ise hipertansiyon konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber