PANDEMİ SÜRECİNDE GELİNEN  SON NOKTA

Trabzon SES şube olarak pandemi sürecinde verilen mücadeleye sekte vurmamak adına birçok noktayı eleştirmemiştik. Gelinen noktada bazı konulara değinmek istiyoruz.

İlk olarak bu zorlu sürece ilgili sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikalar dahil edilebilirdi. Böylece oluşacak güven ortamı gelebilecek birçok eleştiriyi bertaraf edebilecekti.

Salgının en ön cephesinde mücadele eden sağlık emekçileri… Onlar için ne söylesek az kalır. Çünkü bu mücadelede bugün için bir başarıdan bahsediliyorsa bu, çok büyük hastanelerle veya oluşturulan çok iyi bir sağlık sistemiyle değil sağlık çalışanlarının inanılmaz özverileriyle gerçekleşmiştir. Ve hiçbir sağlık çalışanı bu mücadeleyi maddi bir karşılık bekleyerek yapmadı. Günlerce ailelerinden , sevdiklerinden ayrı kalarak uykusuz, yorgun ve canlarıyla bedel ödeyerek gerçekleştirdi. Hal böyle iken sağlık çalışanları için bakanlığımızın gündeme getirdiği ek ödeme konusunu bir an önce çözmesini veya niye çözemediğini açıklamasını bekliyoruz.. Tavandan ödeme yapacağız diye kamuoyuna söylenen ödemenin bazı sağlık çalışanları için 20 liralık komik bir karşılığı olmuştur. Aile hekimi ve çalışanlarına , üniversite hastanesinde çalışanlara hiçbir ödeme yapılmamıştır.

Bu hafta içinde İstanbul’da bir hemşire arkadaşımızı kaybettik. Israrla bu vefat olayında hemşire arkadaşımız için ‘ istirahatte idi’ denilmesi bu vefatın bir iş kazası olduğunu kabul etmemek için mi? Ve yine kronik hastalığı olan sağlık çalışanlarının diğer kamu görevlilerinden ayrı değerlendirilmesinin ve çalıştırılmasının anlamı nedir? Bu mudur verilen değer!!!

Sonuç olarak;

Bir an önce hak ettiğimiz ücretin tarafımıza ödenmesini,

Kronik hastalığı olan ve 60 yaş üstü sağlık çalışanlarının izinli sayılmalarını,

Pandemi döneminde Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının vefatının iş kazası kapsamında değerlendirilmesini,

Normalleşme sürecinin ekonomik olduğu kadar bilimsel yönlerinin de dikkate alınarak tedbirlerin ona göre alınmasını istiyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla….

Hüseyin SİVRİ

SES Trabzon Şube Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber