banner240
banner237
banner238

SON DAKİKA! Aylığı Kesilen Engellilere CHP’den Müjde

Hükümet gerekçe olarak, hanede yaşayan diğer bireylerin gelirlerini gösterdi.


Hükümet ayrıca, engellileri yıllar sonra hastane kapılarına sürükleyerek yeni rapor almaya zorladı. Engellilik durumlarında hiçbir iyileşme gözlenmediği halde yine yüzbinlerce kişiye düşük oranlı raporlar verilerek maaşları kesildi.


Engelliler, maaşları kesilerek diğer bireylere bağımlı hale getirildi.


CHP Rize Milletvekili Adayı Avukat Remzi Kazmaz, maaşı kesilen engellilerin maaşlarının yeniden bağlanacağını söyledi. Avukat Kazmaz, yaptığı açıklamada 24 Haziran sonrasında CHP tarafından yapılacak yeni düzenleme hakkında şu bilgileri verdi:


YÜZDE 15 ENGELİ OLANA ENGELLİ MAAŞI

“Hükümet engellilere 3 ayda bir 900 TL gibi komik bir maaş veriyordu. Yani ayda 300 TL! Engelli yurttaşlarımıza verdikleri üç kuruşu da sessiz sedasız kestiler. Seçimin ertesi günü bizim ilk işimiz aylığı kesilen engelli kardeşlerimizin aylığını yeniden bağlatmak olacaktır.


Engellilik oranlarında da acilen bir düzenlemeye gideceğiz. Yüzde 60 değil yüzde 15 engeli olan bile engelli maaşı alacak.


ENGELLİ, MAAŞIYLA EV KİRALAYABİLECEK

Yapacağımız düzenlemeyle, engelli maaşları insan onurunu kırmayacak şekilde yeniden düzenlenecek. Bir engelli vatandaşımız üç ayda değil her ay alacağı maaşla tek başına ev kiralayabilecek ve arta kalan parayla kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber