Korona, Korona, Korona... İçimiz Dışımız Korona Oldu.

 Falan filan. Devlet baba sağ olsun her ay bankamatiğe maaşı yatırıyor. Siz de en güzel tatil beldelerinden hem de otellerden değil villalarınızdan mesaj veriyorsunuz. Biz bilim adamlarından akıl değil aşı bekliyoruz. Neyse asıl konumuz bu değil.

Ya vatandaş ne yapsın?   

Bu insanlar ekmek derdinde, işe gitmesin mi? Dükkan açmasın mı? Memur göreve gitmesin mi? arabası yok, dolmuşa, otobüse binmesin mi?  işi gereği yığınla insanla temas halinde. Virüsün fırından alınan ekmekten bile bulaşma ihtimali var. Bu şehir yaşamında ne kadar önlem alınsa da korunmak mümkün değil. 3 aydır yaylada duran arkadaşıma dün kovid 19 teşhisi konuldu.  Söylenen yöntemlerle bizim bu illeti sonlandırmamız mümkün gözükmüyor.  Virüs vakaları ilk göründüğünde devletin aldığı önlemler yerinde ve gerekliydi. Beklenmedik bir hadise ile karşılaşılmıştı. Sağlık sistemi bu işe alışana kadar, çok fazla hasta olup da sistemi kilitlenmemesi gerekiyordu. Bunun için çok sayıda yasak ve sokağa çıkma kısıtlamaları getirildi ve çok şükür sağlık çalışanlarımızın da özverisi ile sistem kilitlenmedi. Ama bunca tedbir virüsü yok etmedi, sadece ayılma hızını yavaşlattı. Nitekim neredeyse   6 ay oldu hala pandemi aktif.

Peki ne olmalı?

Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi tüm yasaklar kalkmalı ve normal hayata dönülmeli. Tabi ki virüse yakalanmamaya özen gösterilmeli.  Ama her gün televizyonlardan listeler verip, her kanalda bu konu konuşulmamalı. Felaket tellallarına izin verilmemeli. 1 aydır okullar açılsın mı? Açılmasın mı? diye konuşuyoruz. Binlerce esnafı ilgilendiren bir husus. Milli eğitim bakanlığı çıkıp şunu söylemli, “okullar açılacak bu milletin evlatları eğitimsiz kalamaz” Benim de ilkokula giden çocuğum var.

Bu işi özellikle kaşıyanlar var

Devletimiz de bu ekonomik yükü daha fazla kaldıramaz. Pandemi dolaysıyla vatandaşa milyarlarca lira para ödüyor ve tüm alacaklarını erteliyor.  Bir an önce ülkemizdeki tüm birimler normale dönmelidir. İnsanlar olarak bu virüsle yaşamaya alışıp bağışıklık kazanmaya mecburuz.  Evet pandemi can alıyor, ama emin olun ki trafik kazaları kadar değil. Gözle göremediğimiz bir virüsten korunacağız diye (ki korunamıyoruz)  hayatımızı ve psikolojimizi bozmanın alemi yok. Üstelik bu virüs sanılanın aksine o kadar da ölümcül değil. Pandemi sürecinde özellikle paradan para kazananlar ihya oldu. Döviz, enflasyon, işsizlik aldı başını gitti. Şimdi ise esnaf kepenk kapatmakla karşı karşıya. Her şeyin başı sağlık ama ruh sağlığı da önemli.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber