Trabzon Sağlık Turizmi Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı

Medical Park Yıldızlı Hastanesinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, TTSO Meclis Kâtip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon'da sağlık turizmi yetki belgesiyle faaliyet gösteren hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentesi yetkilileri katıldı.

Toplantıda Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi, geleceğe dönük faaliyetler hakkında istişarede bulunuldu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi Nisan ayında Gürcistan’ın Tiflis kentinde yapılacak olan fuara Trabzon Sağlık Turizmi Kümesinin katılımının hazırlıklarının başladığını söyledi. Tiflis – Trabzon uçak seferlerinin başlatılması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çelebi, “Trabzon ekonomisinin gelişmesi için çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde ortaya koyacağımız katma değerin şehrimize faydası olacaktır.” dedi.

Trabzon Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık turizminde güzel bir trendin yakalanmış olduğunu ifade ederek, bu ortamın oluşmasında büyük emeği bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. Usta, sağlık turizmi sektörünün sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Trabzon sağlık turizmi sektöründe önemli bir yol kat etti. Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren büyük kentlerinin ardından Trabzon gerek ekonomi gerekse turizm değerleri ile güçlü bir konuma ulaştı. Bu oluşturduğumuz pazar daha çok özel sektör hastanelerimiz için çok büyük değer taşımaktadır. Ayrıca, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın ülkemizde alacağı sağlık hizmetlerinin yanı sıra yabancı ülkelerin vatandaşlarının da şehrimizde sağlık hizmetini dünya standartlarında sunabilmekteyiz” dedi.

 Medicalpark Yıldızlı Hastanesi Genel Müdürü Abdullah Cantürk, Trabzon Sağlık Turizmi Sektör paydaşlarına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Sağlık Turizmi Sektörünü bir araya getiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı teşekkür eden Cantürk, “Trabzon Sağlık Turizmi Sektöründe güçlü bir altyapıya sahiptir. Bu sektörün daha ileriye taşınması konusunda oluşturulan birlik ve beraberliği çok önemli buluyorum. Bütün paydaşların katkısıyla sektörün daha da büyüyeceğine, Trabzon’a ve ülkemize katma değer yaratacağına inanıyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber