TÜRK KIZILAYI’NA 55 ÜNİTE KAN


            KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Kanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve personeli tarafından, Türk Kızılayı’na 55 ünite kan bağışı ile 3 adet kök hücre bağışçı adayı  oldu.

            Türk Kızılayı Trabzon Şubesi Kan Bağış Merkezi tarafından Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya öncesinde, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dilek Karaağaçlı tarafından, öğrencilere ve personele bilgilendirme yapıldı.
Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Karaağaçlı," kanın tek kaynağının insan olduğunu, verilecek bir ünite kan ile 3 (üç) insanın hayatının kurtulabileceğini söyleyerek," kan bağış kampanyasına gösterdikleri ilgi dolayısı ile MYO öğrencilerine ve personeline teşekkür etti.

            KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Kızılay çalışanlarına, Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve personeline duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, kan bağışında bulunmanın önemine vurgu yaptı.

           KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu yönetimi tarafından yapılan açıklamada;

gün boyu süren kampanyada 55 ünite kan, 3 adet kök hücre bağışçı adayı ve Meslek Yüksekokul olarak  son beş yılda 9. incisi düzenlenen kan bağışı kampanyasında  toplam 494 ünite kan bağışı ile  33 adet kök hücre bağışçı adayı olduğunu belirtti.


             Kan bağışında bulunan öğrencilere Kızılay görevlilerince kek, soda ve meyve suyu gibi çeşitli ikramlar yapıldı.

(AKMYO YÖNETİMİ)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber