banner240
banner237
banner238

VİRANŞEHİR'DEKİ HAYVAN PAZARINDA TEDBİRLER SIFIRA İNDİ

Devrim Aktürk/Diyarbakır: Türkiye'de Koronavirüs vaka sayılarının en yüksek olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi’nde kurulan hayvan pazarında tedbirler sıfıra indi. Maske takmayan vatandaşlar virüsün artmasına sebebiyet veriyor.

Türkiye'de Koronavirüs vaka sayılarının en yüksek olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi’nde kurulan hayvan pazarında tedbirler sıfıra indi. Edinilen bilgilere göre pazar saat 06.00’da kurulurken, gün içerisinde saat 10.00’da bitiyor. Şanlıurfa'da termometrelerin kırk derecenin üzerinde olması pazarın erken bitmesine yol açıyor. Geçmiş günlerde ise havaların uygun olması pazarın saat 12.00’ye kadar sürmesine ön ayak oluşturuyordu. Maske takmayan vatandaşlar virüsün artmasına sebebiyet verirken; hem sosyal mesafeyi, hem de maskeyi takmayanlara ise tepkiler çığ gibi büyüyor. Aynı zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yakın zamanda yaptığı açıklamada Türkiye'de en çok vaka görülen illerin arasında Şanlıurfa'nın da olduğunu açıklamış ve tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirmişti.

Pazar Kapanmasın Ama Önlemler Alınsın

Şanlıurfa'da tedbirlerin aksatılması sebebiyle virüsün arttığını dile getiren vatandaşlar; “Hatırladığımız kadarıyla hayvan pazarı 5 Haziran tarihinde açıldı. O günden bu güne kadar bizler hayvan pazarının kapatılmasını istemediğimizi dile getirdik. Çünkü kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyoruz. Ancak hem pazardaki alıcılardan, hem de satıcılardan ricamız mesafelerini korusunlar ve maskelerini taksınlar. Diğer türlü çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Zabıtalarda burada ne yazık ki önlem almıyorlar. Nedense bir kaç fotoğraf çekip, gülerek yollarına devam ediyorlar. Yetkililerden talebimiz odur ki, önlemler bir an evvel alınsın” diye açıkladılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber