Anlayışı Tersine ÇEVİRECEĞİZ

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, partisinin Yomra İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Aksoy, İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık ve ilçe teşkilatı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine yönelik çalışma planı konuşuldu.  

HİZMET VERMEDEN BEDEL ALIYORLAR

Burada söz alan Prof. Dr. Atakan Aksoy, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisini halkın yararına kullanmadığını belirterek, “Trabzon’da çok büyük bir handikap var. Yapılması gereken işler yapılmadı. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi –kendi kaynaklığını sağlamadığı sulara su saati takması örneğinden de anlaşılacağı gibi- vermediği hizmetin bedelini bu halka ödetmeye çalıştı. Biz öncelikle bu anlayışı tersine çevireceğiz. Vatandaşımız bizim için çok değerli, vatandaşımız bir şeyler üretmek için çaba gösteriyor biz de buna katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

HALK MAĞDUR OLUYOR

Konuşmasının devamında Yomra ilçesinin öncelikli olarak altyapı ve ulaşım sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Aksoy,  “Sorunlar çok fazla sadece Yomra bazında değil il genelinde bir çıkmaz nokta söz konusu. Bu sorunları çözmek için büyükşehir belediyesi bu işi bilmeli, ilçe belediyeleri ile uyum içinde çalışmalı ve bunu da halka yansıtmalı. Yani belediyeyi yönetecek kişi profesyonel olmalı aksi taktirde amatör belediyeciliğin faturası halka kalıyor. Konunun mağduru halk oluyor” şeklinde konuştu.

YOMRA’YA TURİZM OKULLARI

Yomra ilçesinde yeni istihdam alanları oluşması için bir turizm lisesi ve turizm meslek yüksekokuluna da ihtiyaç olduğu değerlendirmesinde bulunan Aksoy, şunları söyledi: “Yomra ilçemiz şehrimizin turizm destinasyonlarının neredeyse tamamına yakın aynı zamanda otel sayısı bakımından da şehrimize gelen turistlerin konaklaması için geniş bir potansiyele sahip. Bizler de bu potansiyele yönelik  işgücü ve istihdam  oluşturmak amacıyla kendi eğitim noktalarımızı kurmak istiyoruz.”

HERKES KAYGI DUYUYOR

Toplantının sonuç kısmında katılımcıların görüşlerini alan Aksoy, “Büyükşehrin yol konusunda yaptığı ölü yatırımların farkındayız. Biz ‘keşke büyükşehir olmasaydık’ anlayışını tersine çevireceğiz. Sorunları paslamayacak, çözeceğiz. Bölgeye, Türkiye’ye hatta Avrupa’ya örnek olacak projelerimizi hayata geçireceğiz. Neticede bu şehrin bulunduğu nokta ortada. Şehir dibe vurdu belediyecilik hizmetleri noktasında geri kaldık. Trabzon’un sorunları sırf sembolik olsun diye 61 proje gibi bir rakama  endekslenmemeliydi. Gerçekçi olunması gerekirdi. Bu olmadı ve şu anda herkes şehir adına kaygı duyuyor” diyerek sözlerini tamamladı. Aksoy, ardından çalışmalarına devam etmek üzere ilçeden ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber