BTP'den dev miting... Haydar Hoca Türkiye'yi ayağa kaldırır

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Büyük İstanbul Mitingi'nde yaptığı konuşmada, "Şimdi hepiniz çile çekiyorsunuz. Kriz yedi kat yerin altına indi. Ben en kötü ihtimalle Türkiye'yi 6 ay içinde düzeltirim. O zaman karnınız doyar, sırtınızda giysi olur, şerefiniz artar" dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin Bayrampaşa'da 'Ver Elini İstanbul' mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Muhteşem katılımın olduğu mitingde konuşan BTP Lideri, bu iktidarın tek bir meseleyi dahi çözemediğine işaret ederek, "Yapacak olsalardı, bir tek meseleyi hallederlerdi. Bir tek meseleyi çözemediler. Bir şey yapamadılar. Bir önceki seçimde asgari ücret tartışması vardı. 5 bin TL vereceğim, dedim. Bu rakamı telaffuz ettiğimde onlar da 1200 TL vermeyi telaffuz ettiler. Oysa siz 700-800 lirayı vereni tercih ettiniz. Açlığa mahkûm oldunuz. Bunlar hiç bir şeyi bilmiyor. Bunları iş başına getirdiniz, benim dediğim mi oldu, sizin dediğiniz mi oldu? Benim dediğim oldu" şeklinde konuştu. Türkiye'de kaynak olduğuna işaret eden Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: "Bunu işleyecek kafalar iş başında değil. Zekâ seviyesi düşük, onları başa geçirdiniz. Onlar bu işi bilmez. Bu işin içinden çıkamazlar. Onlar 33 tespihle sağa sola ancak volta atarlar. Bunların işi budur" dedi. Hükümet kurmaylarının ekonomiyi bilmediklerinden enflasyonun sebebini de bilmediğine işaret eden BTP Lideri, "Bizdeki enflasyon talepten çıkmış bir enflasyonu değil. Türkiye'deki enflasyon maliyet enflasyonudur. Bunlar bunu düşüremez" dedi.

Sakın borçlanmayın

Açlık sınırının 2 bin 200 lirayı, yoksulluk sınırının 6 bin 600 lirayı geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Baş, "Döviz seçim sonrası sıçrama yapacak. Sakın dövizle borçlanmayın. Hatta TL ile bile borçlanmayın, zira faizler artacak. Ancak Haydar Hoca'yı iktidara getirirseniz, ben size borçlarınızı kolay kolay ödetirim" şeklinde konuştu.

Rusya'yı ayağa kaldırdık

"Biz bu işi çok iyi biliyoruz" diyen Prof. Dr. Haydar Baş, şunları söyledi: "Rusya'yı bu noktaya getiren benim. 'Bizi kalkındıran adam Haydar Hoca'dır, diyorlar. Beni meclislerinde, Duma'da 6 saat konuşturdular. Beni özel bir kapıdan aldılar. Bu kapıdan bir tek Çin Devlet Başkanı geçti. Biz zannettik ki, Türkiye'ye döndüğümüzde millet bizi elinin üstünde tutacak. Bir tek basın mensubu yanımıza gelmedi. Ben milleti temsilen Moskova'ya gittim, Duma'da konuştum. Haydar Hoca'sız devletten de hayır olmaz, milletten de."

BTP iktidarında şerefiniz artacak

"Ben ekonomiyi en iyi bilen insanım" diyen Prof. Dr. Haydar Baş, "Şimdi hepiniz çile çekiyorsunuz. Kriz yedi kat yerin altına indi. Ben en kötü ihtimalle Türkiye'yi 6 ay içinde düzeltirim. O zaman karnınız doyar, sırtınızda giysi olur, şerefiniz artar. Benden başka sadece Türkiye'nin değil dünyanın da kurtuluşu yok. Milletin karnını doyuracağım. Herkese iş vereceğim, dört dörtlük bir hayat yaşatacağım" şeklinde konuştu.

Solcular imanlıdır

1980 hapse girdiğini hatırlatan BTP Lideri, "Orada solcu arkadaşları tanıdım. Solcu arkadaşlar da sağcı arkadaşlar gibi namazında niyazında. Solcular imanlıdır. İsteseler de bu milleti asla bölemezler" dedi.

Bugüne kadar 60 kitap kaleme aldığını kaydeden Prof. Dr. Baş, "Hoş Geldin Atatürk adlı eserimi mutlaka okuyacaksınız. Zira bu eseri okuyan herkes Haydar Hoca gibi Atatürkçü oluyor. Atatürk'e 'dinsiz' dediler... Atatürk, İslam'ı cihat boyutunda yaşayan insandır. Bir saniye davasından vazgeçmemiştir" dedi.

Milli Ekonomi Modeli'nin A'sından Z'sine kadar kendisine ait olduğuna işaret eden Prof. Dr. Baş, "Kapitalizmin kurucusu papaz Malthus benim yanımda sıfırın sıfırıdır. O Hıristiyan din adamı, ben ise Müslüman ilim adamıyım" dedi.

Türkiye maden zengini

Türkiye'nin dünyada altında 2. sırada, borda ise ilk sırada olduğunu dile getiren Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: "Biz de her türlü maden var. Nasıl bunları paraya çevireceğiz? Bütün illerdeki madenlerin haritasını çıkarıyoruz, bunların bilançosunu ortaya koyuyoruz.

Komisyon bunları tespit ediyor. Mahkemede bu komisyon kararının altına imzasını atıyor. Biz ne yapacağız? Diyelim 500 milyar dolarlık maden tespiti yapıldı. Alacağız bu kararı Merkez Bankası'na ya da Hazine'ye gideceğiz. Merkez Bankası da bu madenlerin karşılığı olarak mesela 10 milyar lira para basacak. 3 katrilyon dolarlık servetimiz var. Bunu paraya çevirdiğimizde asgari ücret 5 bin, 10 bin lira olur mu? Olur... Annemize 2 bin 500 lira ev kadını maaşı verilir mi? Verilir. Bin lira vatandaşlık maaşı verebilir miyiz Veririz. Eğer senin gözün şaşı olursan tek olan gerçeği göremezsin."

Haydar Hoca'yı gizleyemezsiniz

Kendilerine gösterilen meydan konusunda da değerlendirmelerde bulunan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Bizi buraya sıkıştırdılar. Ağaçlar var. Herkesi görmek mümkün olmuyor. Haydar Hoca'nin mitinginde herkes görülmesin, istiyorlar. Burada herkes benim kalbimde. Herkesi görüyorum. Sen göremezsin, sende o kalp yok" dedi. BTP'nin tüm iller, ilçeler ve beldelerde seçime katılan tek parti olduğuna işaret eden Prof. Dr. Baş, "Bizi ondan dolayı buraya tıktılar. Zira iktidar partisi, CHP, MHP her yerde aday göstermedi. MHP zaten geri vitese taktı. Eski kavga ettikleriyle ortak oldular. Ben de eski ülkücüyüm, şimdi MHP'lilerin yeri de burası" şeklinde konuştu.

Selim Kotil, ne diyorsa yapar

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil'i 30 yıldır tanıdığına işaret ederek, "Selim Bey; akıllı, çalışkan, dört dörtlük bir insandır. İki fakülte bitirdi: Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve iktisat fakültesi. Ekonomiyi de benden öğrendi. Ondan her şeyi isteyin, her şeyi yapar. Selim Kotil, ne dediyse yapar. Hanımı Medine Müdafaası yapan Fahrettin Paşa'nın torunudur. Selim Bey, Fahrettin Paşa'nın damadıdır" dedi.

Bunları kabul etmeyeceğim

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bu yıl Ocak ayının başında Susurluk'ta önünün polislerle makineli Thomson tüfekleriyle kesildiğine işaret ederek, "Bunları kabul etmezsen, suç işliyorsun demektir. Ben bunları hiç kabul etmeyeceğim. Susurluk'ta olsaydınız benim ne kadar cesur olduğumuzu görürdünüz" şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber