banner240
banner237
banner238

BURSA’DAKİ  ‘DANIŞMAN SKANDALI’  MECLİS GÜNDEMİNDE

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak

cevaplandırılması talebiyle konuyu TBMM’ye taşıyan Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ'ın resmî maaşlı danışmanı Ferhat MURAT'ın sorumlu müdürü olduğu SİNERJİ Limited Şirketi'ne son 4 yılda kaç para ödendi” diye sordu.

Danışmanın SİNERJİ adlı şirketine düzenli olarak para ödetildiği Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılı Denetim Raporu ile ortaya çıktığının belirtildiği Tatlıoğlu’nun Meclis soru önergesinde, kamuoyunun konu ile ilgili olarak aydınlatılmasının zorunlu hale geldiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi.

SON 4 YILDA KAÇ PARA ÖDENDİ?

“Bu kapsamda aşağıdaki soruların cevaplanmasını talep etme zarureti hasil olmuştur:

1. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından SINERJİ Ltd.Şti ne son dört yıl içinde hangi tarihlerde hangi ödemeler yapılmıştır?

2- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ'ın danışmanı Ferhat MURAT'a ödenen maaş ne kadardır?

3- Basta Kültür A.Ş. olmak üzere Belediye iştiraklerinden söz konusu şirkete yaptırılan işler ve ödenen meblağların tutarı nedir?

4- Bu konu ile ilgili herhangi bir denetleme ya da soruşturma başlatıldı mı?

5. Bu husus; üst düzey kamu görevlilerinin mal varlıklarının hukuki düzenlenmesine ilişkin bir çalışmaya vesile olacak mıdır?”

İTİRAF PAYLAŞIMLARI

Öte yandan Danışman Ferhat Murat’ın “Hiç bir ilişkim yok dediği SİNERJİ şirketiyle ilgili olarak itiraf niteliğinde çeşitli tarihlerde yaptığı sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı. Alinur Aktaş’ın resmî maaşlı Danışmanı Ferhat Murat’ın Sorumlu Müdürlük sıfatıyla SİNERJİ adlı şirkette tek yetkili olduğu da İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun açıklamasında, Ticaret Sicil Gazetesi nüshasıyla belgelenip kanıtlanmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber