Fakirleştiren büyüme !

Programdan güncel ekonomik veriler, para ve merkez bankası politikaları konulu bir sunum yapan Sani Ak, Türk ekonomisinin gediği nokta üzerine dikkat çekici açıklamalar yaptı.

“Döviz kurları yukarı doğru çıkıyor, enflasyonla başımız belada. Cumhuriyet tarihinde belki de ilk defa devletin borçlanma anapara miktarının üzerinde bir faiz yüküyle karşı karşıyayız. Devletin ödeyeceği faiz şu anda borcun anaparasının önüne geçti” değerlendirmesi yapan Sani Ak, Türkiye’nin fakirleştiren bir büyüme içinde olduğunu söyledi.

Ak, “Fakirleştiren büyüme Hint asıllı bir ekonomistin ortaya koyduğu kavramdır. Rakamlara bakıyorsunuz büyüyorsunuz ama refah seviyesine bakıyorsunuz sefaletimiz artıyor. Bu iktisatçıların yaptığı bir araştırmanın neticesidir. 1970'den başlayarak bir seriyi alıyorlar ve 2018 yılını da kapsayacak bir şekilde Türkiye ekonomisini bir analize tabi tutuyorlar. Ulaştıkları sonuç şu; Türkiye ekonomisi yüzde 2 büyümüşse işsizlik yüzde 3,5 artmış, Türkiye ekonomisi yüzde 5 büyümüşse işsizlik yüzde 7,5 artmış. Bu fakirleştiren büyüme kavramı Türkiye ekonomisine bire bir uyuyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber