BÜTÜN ADAYLAR SAYGI DEĞERDİR

 Programa, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Berber ile çok sayıda berber ve kuaför aileleriyle birlikte katıldı. Katılımcılara hitap eden Başkan Genç, 31 Mart yerel seçimlerinin demokratik olgunluk içinde geçmesi temennisinde bulundu. 
Genç, "Halkımız sandıkta ne derse, başımızın üstünde yeri vardır. Demokrasi de zaten tam da böyle bir şeydir. Siyaset iddia işidir, hizmet üretme işidir. Vaatlerinizi yerine getirme işidir. Ve vakti, zamanı geldiğinde de tabiri caizse kantara çıkma işidir." dedi. 


BÜTÜN ADAYLAR SAYGI DEĞERDİR
Genç seçildiği günden beri halkla iç içe olmaya gayret gösterdiğini ifade ederek, "Seçildiğimiz andan itibaren halkımızla iç içe olmaya özen gösterdiğimizi beraber olduğumuzu belirtmek isterim. Beş yıllık süreyi azimle, gayretli tamamlamış olduk. Yeni bir dönemin arifesindeyiz. İsteriz ki, seçimler bütün Trabzon'da olduğu gibi bütün Türkiye'de de demokratik olgunluk içerisinde geçsin. Bu manada seçim işi iddia işidir, bir bayrak ve hizmet yarışıdır. Bu manada bütün siyasi partilerimizin adayları bizim için saygıdeğerdir. Bu nedenle adaylığım ilan edildiği andan itibaren bütün siyasi partilerimizi ziyaret ederek seçimin hayırlı ve medeni bir şekilde geçmesi dileğimizi kendilerine ilettik. Halkımız sandıkta ne derse, başımızın üstünde yeri vardır. Demokrasi de zaten tam da böyle bir şeydir. Siyaset iddia işidir, hizmet üretme işidir. Vaatlerinizi yerine getirme işidir. Ve vakti zamanı geldiğinde de tabiri caizse kantara çıkma işidir." dedi.  


BİZİ DEVİRMEK İSTİYORLAR
Türkiye'nin daha fazla güçlenmesini istemeyen dış güçlerin ve onların yurtiçinde faaliyet gösteren taşeronlarının planlarını Türk milletinin boşa çıkaracağını söyleyen Başkan Genç, "Şu anda yaşadığımız süreç itibarıyla daha güzel ve güçlü bir Türkiye olmasın, dışarıdaki işlere karışmasın, Türkiye içene kapansın ve biz Türkiye'nin etrafındaki enerji yataklarını yüzyıldır olduğu gibi bugün de sömürelim anlayışına dur dediğimiz için yeryüzünde yaşanan haksızlıklara hukuksuzluklara katliamlara, savaşlara karşı mazlumların, mağdurların yanında bir ses ortaya çıkardığımız için bize devirmek istiyorlar. Bize insan hakları dersi veren Avrupa 130 bin Suriyeli alırken biz medeniyetimizin gereği, insanlık gereği çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 3.5 milyon Suriyeliye kucak açtığımız için adeta dünyaya insanlık dersi verdiğimiz için güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bu topraklarda güçlü bir Türkiye ortaya çıkarmamak için projeler geliştirdiler. Küresel güç olan Amerika bu planların arkasındadır. En sonuncusunu da biliyorsunuz. FETÖ'nün hain darbe girişimi. Bunun akabinde de ekonomik operasyon yapmak istediler. Biz millet olarak buna dur dedik. Hangi terör örgütü olursa olsun, DEAŞ, FETÖ, PKK hangisi olursa olsun bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Bu manada da birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İşte bunu yapamayanlar ekonomimize saldırdılar, ekonomimizi çökertmeye çalışıyorlar. Türlü senaryoları dışarıda yazarak, kurguluyorlar, oynuyorlar ve oynatıyorlar. Çünkü taşeronları var." diye konuştu.  


EKONOMİK DURGUNLUK AŞILACAK
Konuşmasında ekonomik durgunluğa değinen Başkan Genç, bu sürecin birlik ve beraberlik içinde atlatılacağını ifade ederek, "Evet ekonomide bir durgunluk var. Ama bu durgunluğu da birlikte dik durarak bir ve beraber olarak aşacağız.  2001 itibaren ülkemiz istikrar yakaladı. Ekonomik istikrar, siyasi istikrara yansıdı. Bugün cumhurbaşkanımız dışarıya çıktığı zaman 15 sene öncesine göre insanlığa ait değerleri, haksızlıkları daha bir gür sesle savunuyorsa bu birazda bizim gücümüzle doğru orantılıdır. 2002'de gayri safi milli hasılımız 240 milyar dolar iken şimdi bu 840 milyar dolar. Çalışacağız, gayret edeceğiz ve ülkemizi düzlüğe çıkaracağız. İnşallah sizlerin esnafımızın sıkıntılarının farkında olarak en azından esnaf kredilerimizden düşük faizle ve uzun vadeli olarak yararlanabiliyor. Esnaf odamızı ziyaretimizde 21 günde 3 milyon para dağıttığını söyledi Metin Bey... Ve finansman konusunda da bir sıkıntı olmadığını söyledi. Şunu bilmenizi isteriz ki, devletimiz esnafımızın, berberimizin ve küçük esnafımızın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir." dedi.  
HERKESİN OYUNA TALİBİZ
Siyasi görüşü ne olursu olsun herkesin oyuna talip olduklarını dile getiren Başkan Genç, "Seçimlere Cumhur İttifakı adayları olarak giriyoruz. Siyasi görüşleri ne olursa olsun, farklı görüşte de arkadaşlarımız, vatandaşlarımız var. Bütün kesimlerin reylerine talibiz. Ve Allah nasip ederse seçildiğimde de herkesimin, herkesin belediye başkanı olacağım. Seçimden sonra herkesi kucaklayarak yeni bir yolculuğa devam edeceğim. Bu yolculuğumuzda da devlette mülki idare amiri olarak görev yapmış, müsteşarlık yapmış, Van valiliğinde çok güzel işlere imza atarak Van'ı mamur hale getirmiş bir belediye başkanı adayımız var. Yeni dönemde Murat Zorluoğlu Bey ile çok güzel işlere imza atacağız. Yeni bir anlayışla bu yolculuğa çıkıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla hem fikir olduk, sorunlarımız neyse, başta trafik sorunu olmak üzere hepsine el atacağız. Ve her kesimle istişare ederek, esnaf odamızla, sanayi odamızla ve diğer STK'larla bu yönetim anlayışını ortaya koyacağız. Allah nasip ederse sizlerin olumlu görüşü ile desteği ile bu yolculuğumuza devam edeceğiz. Allah bu yolculukta bizleri de mahcup etmesin. Bizler biliyoruz ki ve inanıyoruz ki bu makamlar gelip geçecektir. Benim için önemli olan Uzun Sokak'ta, Kunduracılar'da gezerken rütbelerden arınmış olarak Ahmet Metin Genç olarak selamımın alınmasıdır. Bizim için en güzel makam budur. İnşallah güzel hizmetler yaparız ve yarın güzel bir şekilde anılırız." sözlerine yer verdi.  
PAZAR GÜNLERİ İÇİN NÖBETÇİ BERBER UYGULAMASI
Konuşmasının son bölümünde pazar günleri nöbetçi berber uygulamasının mahkeme tarafından iptal edilmesine değinen Genç, yeni dönemde bu konuda da adım atacaklarını kaydederek şöyle konuştu: Berberlerimizi % 85 oranında bizden talepte bulundular. Biz de bunu karar altına aldık. bu kararı da kararlı bir şekilde odamızla birlikte uyguladık. Ancak bir esnaf arkadaşımız bu kararı yargıya taşıdı. Ve mahkeme eski sisteme dönülmesi yönünde karar verdi. Ama ben biliyorum ki, bütün berberlerimizi 85-90 oranında  bu konuda taleplerini bana iletiyorlar. İnşallah yeni dönemde bir yasal düzenleme yaparak bu sorunu çözmüş olacağız. Ben de bu konuda çok katı bir düşünceye sahip değilim. Belli yoğunluklar olan bölgelerimizde pazar günleri talep halinde açılabilir. Yoğun olan yerlerde böyle bir nöbet uygulaması olabilir. Allah nasip ederse yeni dönemde böyle bir uygulamayı yapacağız. Programımıza katılarak bizleri onurlandırdınız, her birinize bütün hanımefendilere, beyefendilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sağolun, varolun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber