banner240
banner237
banner238

Çebi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı oldu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar 3. Olağan Kongresi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ortahisar İlçe Başkanı olarak atanan Selahaddin Çebi’nin tek listeyle girdiği AK Parti Ortahisar 3. Olağan Genel Kongresi, Beşirli Kapalı Spor Salonu’nda çok yoğun bir katılımla yapıldı. Çebi, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alarak başkanlığa seçildi.

“ŞER GÜÇLERE KARŞI DİK DURDUK”

Kongrede açılış konuşmasını AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı ve Adayı Selahaddin Çebi yaptı. Seçime tek listeyle katılan Çebi, kongreyi şu sözlerle ifade etti: “Siyaset yapmak için mangal gibi yürek lazım. O mangal gibi yürek Sayın Cumhurbaşkanımız, genel başkanımızda fazlasıyla var. Bu kongre fetih ordularının sancağını taşıyanların kongresidir. Herkese adalet, aleme nizam, mazlumlara imdat, masumlara güneş olanların kongresidir. Yeni fetihler için hazırlık yapan genç kardeşlerimizin kongresidir. Gazi milletin, gazi lideriyle zulme, işkenceye karşı tarihi yeniden yazmaya, ahdeden, yeni destanları tarihle buluşturan kadroların kongresidir. Dünyaya ayar üstüne, ayar veren yiğit evlatların, cesur anaların kongresidir. 19 yıldır şer güçlere karşı dik duran kadroların kongresidir. “

“GÜZEL HİZMETLERDE BULUNDUK”

AK Parti’ye kurulduğu 2002 yılından beri kesintisiz hizmet ettiğine vurgu yapan Çebi, şöyle konuştu: “2002 yılında AK Parti kurucu gençlik kolları il başkanı olarak adımını attığım bu yolda AK Parti Trabzon il Başkan yardımcılığı, Ortahisar Belediye başkan vekilliği, başkan yardımcılığı görevinden bulunarak şehrimize büyük hizmetlerde bulunduk. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle başkan adayı olarak sizlerin karşısında yer almaktayım. Bu vazifeyi bana layık görerek, beni onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza, bizi destekleyen bütün kardeşlerimize sizlerin huzurunda

şükranlarımı sunuyorum. ‘En mutlu şehir Ortahisar’ yolunda güzel hizmetlerde bulunduk. Şimdi de bu tarihi şehirde, kadim şehirde, siyasi iradenin başkanı olarak yönetim kurulumuzla birlikte aynı hedef doğrultusunda Ortahisar ilçemize ve şehrimize; geldiği günden itibaren birçok projeye başlatan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, milletvekillerimiz ve bütün kadrolarımızla aynı aşkla hizmet yolculuğuna kesintisiz devama edeceğiz. Partimizin kurucularından en yeni üyeye kadar bu heyecana güçlü bir şekilde sahip çıkmak en temel görevimizdir. Ortahisar’da gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sonucunda bu görevini devredecek Temel Altunbaş’a, Haydar Revi Başkanıma, çok değerli yönetim kurulu üyelerimize ülkem, davam, partim adına minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. “

“YAPILAN KUMPASLARI HAİNLERİN BAŞINA GEÇİRDİK”

Geçmişte Türkiye Cumhuriyeti’ne saldıran şer güçlerin bugün de aynı saldırıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığına dikkat çeken Çebi, “Bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza şer güçler tarafından saldırılar gerçekleştiriliyor. 19 yıl iktidarımız boyunca çeşitli zamanlarda bu saldırılar cereyan etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte aslında hedef Afrin’de ki ordumuz, Libya’daki varlığımız, yerli ve milli savunma sanayiimiz, Afrikalı yetimler, Ortadoğu’daki haritaların değiştirilmek istenmesidir. Biz biliyoruz ki, bu saldırıların sebebi dünyadaki mazlum milletler, Filistin’de Kudüs’tür... Hiç şüphe yok ki, Gezi’de ki ağaçlar ile Boğaziçi Rektörü aynı bahanedir. Bütün bu kumpasları, tek tek bu hainlerin başına geçirdiğimiz gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla geçirmeye devam edeceğiz. Trabzon sıradan bir il değildir. Milli Mücadele kahramanı Ali Şükrü Bey’in memleketidir. Cesaretiyle soğuk dağları bahara çeviren Sayın İç işleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun memleketidir Trabzon… Enerji yatırımları ile kapitalizme meydan okuyan Sayın Berat Albayrak Bakanımızın şehridir Trabzon. Bu vesileyle de yerli teknolojinin gelişmesi için büyük bir mücadele ortaya koyan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Bey’e, Türkiye’yi adeta yol ağları ile ören Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na şükranlarımı sunuyorum.'' ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİ HİZMETİN PARTİSİDİR”

Konuşmasında AK Parti’nin bugün bile en çok ilgi gören parti olduğuna vurgu yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Değerli arkadaşlar, biraz bizim partimiz sıradan bir parti değildir. Kendisini milletine adamış kutlu bir insanın, Cenabı Allah’ın bu zamanda İslam’ın başına nasip ettiği kutlu bir insanın önümüzde yürüdüğü davanın adıdır AK Parti… Çok şükür ki, bu kutlu davada görev yapmayı da Cenabı Allah bize nasip eyledi. Davamızı, inşallah hedeflerimiz doğrultusunda; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla bu güzel yolculuğa devam ettirmeyi diliyorum. Burada pandemiye rağmen çok güzel bir kongre yapıyoruz. Burada görüldüğü üzere yine ilgi olan parti AK Parti, ilginin, hizmetin odağı olan parti AK Parti…” dedi.

AK Parti Ortahisar Eski İlçe Başkanı Temel Altunbaş’a teşekkürlerini ileten Başkan Genç, “Bugüne kadar Ortahisar’ın kuruluşunda görev yaptığımız Temel Altunbaş Başkanıma ki, 2014 yüzde 51 ile seçildiğimiz belediyeyi 2019 yüzde 60’a çıkardığımız Temel Altunbaş Bey'e onun kıymetli yöneticilerine buradan yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Ortahisar Belediyesi’nin yaptığı proje ve faaliyetlerle ilgili bilgi veren Başkan Genç, şunları aktardı: “Göreve geldiğimiz andan itibaren tevazuyla, samiyetle ve gayretle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize gösterdiği hizmet yolculuğunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu süreçte belediye olarak yürüttüğümüzü çalışmalara gelecek olursak. Pandemi nedeniyle ihtiyaçlı ailelerimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Pazarkapı’daki belediyemizin hemen yanındaki projeleri tamamladık. Tünel Akvaryum’u inşallah bu sene bitiriyoruz. İskele Park ve Su Parkı’nı Büyükşehir Belediye Başkanımızla oluşturduğumuz yönetim anlayışının ortaya çıkardığı sinerjiyle en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bu proje, Ganita Projesi içine alındı ve 26 Ocak’ta ihale edildi. Başkanımız Murat Zorluoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Boztepe Seyir Terası’nı da Büyükşehir’in yükümlülüğünde hayata geçireceğiz. Spor bakanımızın desteğiyle devraldığımız Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nu ve bitişiğindeki spor tesislerini yapıp hizmete açacağız. Tarihi Hasanpaşa Hamamı’nı tarihin bize bıraktığı bütün eserleri bir miras anlayışıyla, geleceğe emanet eden bir anlayışla hayata geçireceğiz. Hep söyledik boş bulduğumuz her alana fidan dikeceğiz diye… 1 Nolu Beşirli’de park projesi hazırladık. Çukurçayır’da da bir park projesini de hayata geçireceğiz. Kadın konuk evini, Küçük Dostlar Kliniği’ni, atık getirme evlerini tamamladık. Ve Ortahisar’a bağlı bütün yollarımızı asfaltıyla ve betonuyla çok güzel bir hale getirdik.”

“BOĞAZİÇİ EYLEMLERİYLE, MİT KRİZİ AYNI TEZGÂHIN ÜRÜNÜ”

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 7 Şubat MİT krizinin yıldönümü olması nedeniyle açıklamalarda bulunan Başkan Genç, 7 Şubat MİT krizini, hain darbe girişimin başlangıcı olarak değerlendirerek şöyle konuştu: “Bu milli şahlanışı, bu kutlu yürüyüşü engellemek istediler. 15 Temmuz’u yaptılar. Ama karşılarında dimdik durduk. Bugün Boğaziçi olayları da aynı tezgâhın ürünüdür, masum değildir, oradaki birkaç öğrencinin demokratik tepkisi değildir. Ülkemizin bölmek isteyenlerin kumpasıdır, hedef Cumhurbaşkanımız ve Türkiye’dir. Ama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz. Neden hedef cumhurbaşkanımızdır. Çünkü, 15 Temmuz’dan 45 gün sonra ordusunu Fırat Kalkanı’yla oradaki terör öğürtüne karşı çıkaran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Libya’da, Doğu Akadeniz’de, Karabağ’da oyunları bozan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Her ne şart altında olsun bütün uluslararası platformlarda yüzlerine gözlerine bakarak ‘dünya beşten büyüktür’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’dır. İsrail Başbakanını gözüne

bakarak ‘one munite’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun için bu kutlu insanın peşinde yürümeye devam edeceğiz. Bundan dolayı 2023’te başkanlık seçiminin ilk turunda cumhurbaşkanımızı yeniden başkan seçeceğiz. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum, Bayrağı devralan Selahaddin Çebi kardeşime ve kurduğu yeni ekibe yürekten başarılar diliyorum. Keza il başkanımızın da devraldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına yürekten inanıyorum ve başarılar diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Selahattin Çebi’nin tek liste halinde girdiği kongreye AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammet Avcı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Artvin İl Koordinatörü Haydar Revi, AK Parti Trabzon eski İl Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İlçe Başkanları ve Belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kongre ilk olarak AK Parti’nin icraatlarını anlatan video gösterimi ile başladı. Kongrede Divan Başkanlığına AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu seçildi. Divan; Uğur Aydın, Bükeyir Çakmak, Nahide Cihan, Oğuzhan Mercan’dan oluştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber