CHP BEŞİNCİ KOL FAALİYETİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Bengü Türk TV’de Cem AÇIKGÖZ’ün sunduğu Günün Raporu programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CORA, İYİ Parti’nin AK Parti’ye yaptığı bir araya gelme çağrısına ve CHP’li Özgür ÖZEL’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a yönelik söylemlerine açıklık getirdi.

BU GÖRÜŞMEYİ DOĞRU BULMUYORUZ

İYİ Parti’nin AK Parti’ye olan ‘Gelin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi bir masa etrafında konuşalım.’ ifadelerini değerlendiren CORA, “Bu çağrının anlamı şudur; HDP ile daha önce yaptıkları gizli kapaklı görüşmelerin üzerini başka bir masa örtüsü ile örtmek istiyorlar ve yaptıkları bu görüşmelere bir meşruiyet kazandırmaktır. Biz, anayasa olsun, kanun olsun, herhangi bir görüşmeyi gizli yapmayız, buna karşıyız. Gizli anayasa çalışmalarının aktörü durumunda olan İbrahim KABAOĞLU’nu bu süreçte, bütçe görüşmeleri dahil meclisten gizlediler, sakladılar. Niçin sakladılar? Onun basın önüne çıkmasını engellediler. Kiminle neler konuştular hâlâ belli değil. Bakıldığında ifade ettikleri sistemin adı güçlü parlamenter sistem. Yani daha önce zayıf olduğunu kabul ettikleri bir sistemin üzerinde çalışma gerçekleştiriyorlar. Defolu olan, miadını dolduran, kendi kendini zehirleyen parlamenter sistemle ilgili görüşebilecek bir durumumuz söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yeni bir sistemdir. Bunun eksikliklerini aksaklıklarını güçlendirebiliriz. Buradan geriye gitmek doğru değildir. Ama biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin daha işler olması için getirilecek önerilere açığız.” diye konuştu.

İYİ Parti’nin CHP şartı ile ilgili de konuşan CORA, “Gündemi belirleme gündem olma çabası içindeler. CHP ile görüşmeme rezervimiz yoktu. Anlamsız buluyorum. Belki HDP diyeceklerdi dilleri sürçtü.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZI MİLLETTEN KOPARMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a yönelik “Franco özentisi diktatör bozuntusu” sözlerini de değerlendiren CORA, şunları söyledi: “Özgür ÖZEL’i TBMM basın odasında değil de yabancı bir ülkenin basın odasında konuşma yapmış gibi algıladım. Yabancı ülkelerin sözcüsü gibi konuştu. Üzüldüm. Cumhurbaşkanımız şuana kadar tüm makamlara seçimle girmiştir. Benzetme yaptığı Franco seçimsiz geldi seçimsiz gitti. Cumhurbaşkanımız milletin desteği ile oyları ile seçildi. Cumhurbaşkanı diktatör olacak siz bir ülkede bu şekilde konuşacaksınız ve dolaşacaksınız. Bu, CHP’nin algı oluşturma çalışmasıdır. Hezeyan dolu açıklamalardır. CHP sürekli olarak ülkemizde önemli bir gelişme olduğu durumlarda gündem değiştirmek adına aynı yalanı taze bir makyajla arzı endam ettirircesine zehirli bir dili ele alıp sürekli olarak dile getirmektedirler. Kimi zaman tek adam, kimi zaman tiran, diktatör gibi söylemlerle Cumhurbaşkanımızı

milletten koparmaya çalışıyorlar. Türkiye’yi dışarıya karşı farklı bir pozisyonda göstermeye çalışıyorlar. Bu muhalefet için hazin bir durumdur.”

KİMİN FRANCO’NUN MEVKİDAŞI OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ

“Türkiye şu anda çok önemli bir süreçten geçiyor. Libya’yla yaptığımız mutabakat, Kıbrıs’ta Kapalı Maraş’ın yeniden ziyarete açılması, Azerbaycan’a yaptığımız destekler ve Karabağ’ın yeniden azat olması, Mavi Vatan’da yaşanan gelişmeler, Katar’a uygulanan ambargonun kaldırılması, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler gibi Türkiye’nin coğrafyasında etkin bir güç olduğu dönemde, tamamen dışarıdaki ülkelerin Türkiye’yi sıkıştırmaya çalıştıkları bir süreçte, içeride de kullandıkları kişiler üzerinden ‘diktatör’ gibi söylemlerle Türkiye’ye yönelik dünya üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Buna Beşinci Kol faaliyeti deniliyor. Bunun temsilciliğini de CHP sözcüleri yapıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ı itibarsızlaştırmak için CHP ile yaptıkları suflelerle Cumhur ittifakını köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımızı İspanyol diktatör Franco’ya benzetenler geçmişte Franco’nun mevkidaşının kim olduğunu, onu ilk tanıyanlarında kim olduğunu bir zahmet söylesinler.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber