CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman:  Çebi, yalan ve kirli siyasetten beslenmeye doymuyor

 İlçe Başkanı görünümlü, provakatif eylem çabaları içerisindeki Selahaddin Çebi, yalan ve kirli siyasetten beslenmeye doymayabilir; ancak milletimizin seçim zamanları dinlediği bu hikâyelere karnı artık toktur. 2019 yerel seçimlerinde, zavallılıktan doğan bu tür çirkin girişimlere karşı milletimiz tokat gibi cevabını vermiştir. İnanıyoruz, yine verecektir. 

Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişte olduğu gibi, terörizme karşı aynı dik duruşunu sürdürmektedir. Bize ‘’şer odaklarıyla, terör örgütleriyle kol kola’’ yakıştırması yapan zihniyet ile,  terörün siyasi ayağını bulmak için mecliste verilen araştırma önergelerine red oyu verenler aynı zihniyettir. Devletin gizli odalarını paylaşanlar, terörist başının mektubundan medet umanlar, bugün de bir kaç oy uğruna birilerinin şartlarını değerlendirenler aynı kişilerdir.

Yalan konuşmayı alışkanlık haline getirerek utanma duygusunu kaybedenlerin yüzü düşmüştür, bulanların en yakın siyaset çöplüğüne bırakmasını rica ederiz.

Uydurmuş olduğu cümlelerle kendi siyasi stratejilerini, görevlerini yapan değerli basın temsilcileri kanalıyla hemşerilerimize aktarmak isteyen Selahaddin Çebi, Cumhur İttifakı’na katılan bazı partilerin, parti programlarını gözlerini kapatarak, okumak istememiş olabilir. Ancak gerçekler milletimiz tarafından iyi takip edilmektedir; gerçeklere henüz ulaşamayan vatandaşlarımızın ise öğrenmesi için ekteki başlıkları paylaşarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

Genel Başkanlarımızın öncülüğünde Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Altılı Masa’nın iktidarında atılacak adımların yer aldığı Ortak Politikalar Mutabakat Metninde ise “özerk” kelimelerini aramak isteyenler ancak aşağıdaki ifadeleri bulabilir. Örnek olarak;
Üniversitelerde idari, mali ve bilimsel özerkliği sağlayacağız
Spor Federasyonlarının seçimlerinde siyasi müdahaleye son verilecek, spor federasyonlarını tam özerk hale getireceğiz
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun tarafsızlığını ve özerkliğini güvence altına alacağız 
şeklinde sıralayabiliriz.

Hemen tüm Kamu kurum ve kuruluşlarında, sendikalarda nasıl bir psikolojik baskı olduğuna dair bizlere gelen şikâyetler bir yana, iktidar partisinin belediyelerinde “Cumhuriyet Halk Partisi gelirse…” diye başlanan cümlelerle, belediye çalışanlarına psikolojik şiddet uygulandığı yönünde şikayetler almaya devam ediyoruz. Herkesin bilmesi gereken tek gerçek var ki, Millet ittifakı iktidara geldiğinde emekçiyle değil, yolsuzlukla, israfla ve adaletsiz düzenle mücadele edecektir.

“Biz, milletimiz ne diyor ona bakıyoruz” diyen Selahaddin Çebi’nin, açlık sınırının çok altında kalan emekli maaşlarından, temel gıda ürün fiyatlarının durumundan,  otomatiğe bağlanan su zammından, Türk Lirasının tarihin en düşük değerine ulaştığından, gazetecilikten, esnaflığa, doktorluktan, sanatkara kadar her mesleğin sıkıntı çektiğinden, gençlerin endişelerinden, kadınların huzurlu yaşam haklarından bahsettiğini duyamazsınız. Çünkü yıllardır siyasetin içerisinde kazandığı yetenek, ancak insanların vicdanları üzerinde oynamaktır.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, bu güzel vatanın hangi koşullarda, nasıl kurtarıldığını, milletini savunmak için 100 yıl sonrasının bile nasıl zekice öngörüldüğünü bilen ve bu şanlı tarihi miras olarak teslim alan yeni neslin bir parçası olarak net olarak ifade etmek isterim ki; ne bu milleti ayrıştıranlara, ne bu vatanı bölmeye çalışanlara, ne de halka hizmet için adım atılan siyaset yolunda Selahaddin Çebi gibi kirli siyaset dili kullananlara pabuç bırakırım. Ben Türk’üm; muhtaç olduğum kudret, damarlarımdaki asil kandadır. 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği üzere “ İstiklal, istikbal, hürriyet, herşey adaletle kaimdir!”. Adaleti yerle bir eden bir partinin ve temsilcilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde yeri de yoktur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını, en zor zamanlarda muhteşem bir dayanışma örneği gösteren aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşa edeceğiz.

Eğer;
Hak haksızlıktan yüce,
sevgi nefretten üstün,
aydınlık karanlıktan güçlüyse.. 
Çaresi yok, hep birlikte kazanacağız.
15 Mayıs sabahında huzurlu bir güne uyanacağız, az daha sabır…

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber