CHP TRABZON'DA LANSMAN VE ADAY TANITIMIYLA SAHAYA İNDİ

Cumhuriyet Halk Partililerin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Aday ve Proje Tanıtım Toplantısına; Grup Bakan Vekili Gökhan Günaydın,CHP Yüksek disiplin kurulu üyesi İsmail Emre Telci CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı ve eski Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı Mustafa Bak, bir çok siyasi partilerin İl Bakanları, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkan adayları, eski İl ve İlçe Başkanları çok sayıda partili katıldı. 
Aday ve Proje Tanıtım toplantısı ilk olarak video gösterimi ile başladı. 
Ardından ise Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. 
İNSANLAR AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAYA MAHKUM EDİLMİŞTİR

Programda ilk olarak İl Başkanı Mustafa Bak konuştu. 
Bak, ülke gündemi ile ilgili hükümeti eleştiren ifadeler kullanarak, 
“Bugün geldiğimiz noktada ülke olarak her anlamda tam bir çöküş yaşıyoruz. Eğitimden sağlığa, hukuktan ekonomiye kadar her alanda sorunlar kat be kat artmıştır. 
İnsanlar açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiştir. 
asgari ücretin 17 bin TL olduğumuz ülkemizde bu rakam 4 kişilik bir ailenin sadece ve sadece temel gıdasına yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Her 2 kişiden birisi bankalara borçlandırılmış insanlarımız vatandaşlarımız adeta bankalara bağımlı hale getirilmiştir.” Dedi. 
TÜRKİYE İTTİFAKI ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİDİR

Yerel seçimlerle ilgili ittifak çağrısı yapan Bak, “Bu yerel seçimler öyle sıradan yerel seçim olmayacaktır. Hem Trabzon, hem de Türkiye için çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Genel Başkanımız Özgür Özel’in de ısrarla vurgulamaya çalıştığı Türkiye İttifakı çok ama çok önemlidir. Bizler İl örgütü olarak Trabzon özelinde oluşan bu taban birlikteliğinin sağlanması konusunda çok büyük gayretler sarf ettik. 

TÜRKYE İTTİFAKI OLUŞTURMAYA HAZIRIZ

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mirası Cumhuriyetle hiçbir sorunu olmayanlarla yol yürümeye, Türkiye İttifakı oluşturmaya hazırız.
Ve bunu başaracağız. 
Yerel Seçimlerde de bu anlayışla sandıkla gideceğimizi tüm iTrabzon’un, tüm Türkiye’nin bilmesini istiyorum. 
Bu anlayışla Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarımızı belirledik. 5 ilçede belediye başkan adaylarımızı belirlemede ön seçim yaptık. Büyükşehir ve 14 ilçe belediye başkan adayımızla seçimlere hazırız vira Trabzon diyoruz” dedi.

CHP HİÇ KİMSEYE MAKAM KOLTUK DAĞITMIYOR, GÖREV VERİYOR

Grup Başkan Vekili Günaydın, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“35 gün sonra Türkiye yerel seçim sürecine gidiyor. Bu yerel yönetim seçimleri yalnızca bir belediye başkanı, belediye meclis üyesi, büyükşehir olmayan yerlerde İl Genel Meclisi üyesi seçmekten ibaret değil. 
Bu nedenle, 35 – 36 gün sonra gireceğimiz seçimlerin sorumluluğu omuzlarımızdadır. 
Bu memletin kurucularından çocuklarımıza akar olan sorumlulukları yerine getirmek için hep beraber dayanışma içinde birlikte çalışacağız. 
CHP Hiç kimseye makam, koltuk dağıtmıyor. CHP görev veriyor. Aday olan arkadaşlarımız en çok koşturmak, çalışmak için, inşallah seçildikten sonra hiç kimseyi ayırt etmeksizi, eşit adil görev yapmak için aday oluyorlar. 
Elbette dayanışma içinde olacağız. 
özellikle teşekkür etmek istediğim bir şey var. Aday olmak isteyip arkadaşının adaylaşması sonrasında onu yürekten alkışlayan, memleket sevdasının içine hiçbir duygusunu geçirmeyen aday adayı arkadaşlarımızın hepsine bir alkış gönderelim. 
ÖZELEŞTİRİ YAPALIM

Bu melekti 2 kuruşluk siyasi çıkarları uğruna baştan aşağı bölmeye, ötekileştirmemek, her gün o zehirli dilleriyle bize bağırmaya çalışmalar var. Onlar 21 yıldır iktidardalar. 
Onlara yönelik sayalım yaptıklarını ama dönelim özeleştiri yapalım. 21 yıldır onlar iktidardaysalar bunda bizim hiç kusurumuz yok mu? 
O halde şimdi hep beraber ayağa kalkma zamanı. Hep beraber ayağa kalkacağız ve diyeceğiz ki. “Emeklilere yaptığınız zulüm yeter artık. Türkiye’yi böldünüz parçaladınız yeter artık. Ama bunları söylerken bir şey söyleyeceğiz. Bugün kadar hangi siyasi partiye oy verdiysen verdin. Sen benim makbul vatandaşımızın. Hepimiz bu memleketin şerefli vatandaşlarıyız.. Beraber olacağız.

HASAN SÜHA SARAL, EMRİ VATANDAŞTAN ALACAK

Biz bize oy versin vermesin bütün yurttaşlarımızın belediye başkanı olmak için geliyoruz. Başka türlü düşünülemez. 

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul talanına hayır dedi, onu durduysa Türkiye’nin her tarafında belediye başkanı arkadaşlarımız seçen arkadaşların iradesine sahip çıkacak. Trabzonlu ne diyorsa, Hasan Süha Saral Başkanımız o Trabzonlu vatandaşlarımızın dediğinin peşine düşecek. Emri yukarıdan değil, vatandaştan alacak.

“GERÇEK BELEDİYECİLİK” DEĞİL, “YANLIŞ BELEDİYECİLİK” 


CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 
“AKP bu seçimlerde gerçek belediyecilik sloganı ile yola çıkmış durumda. 
Ben Trabzon’a bakıyorum, kaç senedir Trabzon’u yönetiyorlar. Bu sloganı şöyle düzeltiyorum: “Yanlış Belediyecilik” “Gerçek Belediyecilik” değil “Yanlış Belediyecilik” olsa olsa sloganları olabilir. 

Bizler köylerimizin kentler haline getirmek için yola çıkmıştık. Bunlar kentlerimizi kocaman bir köy haline getirdiler. Dolayasıyla insana dokunmayan, liyakata uymayan, insan için çalışmalar bir belediyecilik anlayışı ile maalesef Trabzon’u, bir çok şehirden geriye düşüren bir belediyecilik anlayışını yürüttüler. 

O nedenle artık Trabzon halkı, uzun bir süreden sonra bir kez daha bu kötü gidişe CHP’nin belediye başkanlarına oy vererek “Dur” diyecektir. Buna inancım tamdır. 

Biliyorsunuz şehirler bazen konuşur, başta Ortahisar olmak üzere bence ilçelerimiz fısıldamaya, haykırmaya başladılar. 
BAŞARMAMAK İÇİN HİÇ BİR NEDEN YOK
CHP’nin Belediye Başkan Adaylarının ayak sesini Trabzon’da artık duyuyoruz. 
Biliyoruz ki, onlar halkçı, toplumcu ve sosyal belediyeciliği tekrar Trabzon’a göstereceklerdir. 
Hiç ümidimi kırık olmasın. Burada önceki dönem milletvekillerimiz ama ondanda önemli 2004 yılında hiç kimsenin ummadığı bir anda Trabzon Beldiye Başkanlığını alan sayın Volkan Canalioğlu aramızda. 
Elbette o başarıyı sayın başkan tek başına yapmadı.

Şimdi başarmamak için hiçbir neden yok. Ben aynı inancı tüm partililerimizin gözlerinde görüyorum, yüreğinde görüyorum. Sadece partililerimizde görmüyorum, başka siyasi partilere oy veren çok kıymetli hemşerilerimizde görüyorum. Onlarda bize inanıyorlar. O Türkiye ittifakını belki, üst kadrolarda kuramadık ama Trabzon’da Türkiye İttifakını birlikte birbirimize inanarak, dayanışma ruhu içinde sergileyeceğiz. Bunu görüyoruz ve hissediyoruz”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, özetle şu şekilde konuştu: 

“Samimi olacağım, yapamayacağım şeyi dile getirmeyeceğim. Yalnızca doğruları dile getireceğim. 
1 Nisan itibariyle sizlerin teveccühü ile başaracağım, yapacağım. Hep birlikte inşallah.. 

Beni Trabzon’da tanınmıyor olmakla değerlendiren arkadaşlar çevreler var. Doğrudan beni tanımayanlar var. Ama hep bir birinin aynı olan varsa, hani yandığımız siyasetçiler, onlar gibi olmayayayım. Umuyorum kendimi doğru ifade edeyim. 
Trabzon’un sorunlarını Trabzon’da şapı bilmemek mümkün mü?
Eminim burada herkesin hem sorunlara yönelik, hem de çözümlere yönelik çok fazla bilgisi ve sonucu vardır. 
Peki neden her seçim dönemi aynı şeyleri kullanmıyoruz. 
Çünkü buna biz izin veriyoruz. 
BELEDİYECİLİK YAKLAŞIMIMIZ İNSAN ODAKLI… 

Biz düğmeyi bir kere baştan yanlış ilikledik. O gömleği çözüp yeniden iliklemeliyiz. 
Geçtiğimiz dönem insanların karşılaştıkları en büyük sorunlardan birini anlatmaya çalışacağım. 
Diyeceğim ki biz bir pandomim yaşadık. Bu pandemide yakınlarımızı kaybettik. Acılar çektik, kayıplarımızdan dolayı. 
Pandemide gördük ki eve kapandığımızda yaşamımızda, çevremizde hiçbir eksiklik olmadı. Aksine çevresel konuşlarda iyileşme oldu. 
Bir sürü çevresel sorun düzelmeye başladı. 
Arıları hayatın içinde çıkardığımızda, yaşam duruyor. Ama insanı çıkardığımızda aksine düzeliyor. 
Burada düşünmemiz gereken bir şey var. 
Bizim sürdürülebilir tarıma, ortak aklımızı bilincimizi kullanmaya, bireysel çıkarcılık yerine toplumsal çıkarlara, bir düzen içinde birlikte düşünmeye ihtiyacımız var. 
Belediyecilik yaklaşımınızdan birini bulmuş olduk. İnsan.. Yapacağımız her şeyi insan için yapacağız. 

BİLİM KURULU OLUŞTURLACAK

Yaptığımız her işi bilim çerçevesinde yapacağız. 
İlk işimiz bilim kurulu oluşturmak olacak. Onunla birlikte yönetiyor olacağız. 
Bu ülkeye hizmet aşkını, ben belediye başkanıyken 38 yaşında vefat eden İnşaat Yüksek Mühendisi Fuat Saral’dan aldım. 
TIP FAKÜLTESİNİN ULAŞIM SORUNU

Doğru ekip, disiplinli icra ile sorunlarımızı çözeceğiz. 
Tıp Fakültesinin ulaşım sorunu var. Böyle bir sorun olur mu? 
Bunun tek adı var vaziyet, iş bilmezlik, geçici çözümler, kayırmacılık. Bunların her birini bütüncül yaklaşımlarla çözeceğiz. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK 2’YE AYRILIR

Beledicilik aslında baktığınızda sosyal ve klasik belediyecilik olarak temelde 2’ye ayrılabilir. 
Zorlu ekonomik koşullardan geçiyoruz. Barınma, işsizlik… Gittikçe ekonomik koşular güçleşiyor. 

İnsan onuruna yaraşır şekilde birer birer çözüm olacağız. Kamunun kaynaklarını, kamu için israf etmeden kullanacağız. 
Kamunun kaynaklarını arttırarak fazlasıyla devam ettireceğiz. 

1 NİSAN İTİBARİYLE RESMİYET KAZANDIRACAĞIZ

Kentleşme, otopark, turizm, barınma, imar, tarım, sosyal ve spor tesisleri gibi konularda kaybedilen yılları telafi etmek için, tanımladığımız trabzon'a ulaşmak için 1 Nisan itibariyle çalışmalarımıza resmiyet kazandıracağız bunu birlikte yapacağız birlikte başaracağız

Öngörüleriyle şehri planlayacağız planladığımız kent nihai hedefine yönelik, tüm sorunları birer birer çözüyor olacağız. 
Çünkü bütüncül yaklaşım palyatif çözümlerin önünde bir yaklaşımdır. 
KAYNAĞI NEREDEN BULACAKSINIZ?

Klasik muhalif soruyu duyar gibiyim, “kaynağı nereden bulacaksınız.  Zaten belediyenin borcu var” bunun için öncelikle belediyenin bilançosunu paylaşacağız. Hep birlikte toplam tasarruf yönetimini hayata geçirecek işin ehli, liyakat sahibi ekiplerle öncelikle işlere yöneleceğiz.  Kuracağımız proje ofisi ve bilim kuruluyla yazacağımız projelerle Avrupa Birliği ve Dünya Bankası ve uluslararası fonlar üzerinden kaynak yaratıp sorunları çözeceğiz.  
İhtiyaçlarımızı gidereceğiz.   Halkın kaynağını, halk için kullanacak, itibardan tasarruf edecek, israfı engelleyeceğiz. 
Trabzonlunun gücünü Trabzon,  Trabzon'un gücünü Trabzonlu için seferber edeceğiz. 
 Unutmayın Trabzon'un T’si  Türkiye'nin T’sidir

Güney Çevre Yolu ve Raylı Sistem.. 

Daha evvel bir gündeme gelmiş sonra İptal olmuş bir proje Trabzon için gereklidir değildir konusu ayrı… Burada kritik konu Çömlekçi -  Boztepe arasında olması… 
Yaşanabilir bir kent yaratacağız 
Mahallerin renkleri olmalı. 
Dış cephe yenileme ve güzelleştirmeleri.. 
Bina estetik kurulu. 
İtfaiye ve Acil Sağlık Hizmet birimleri.. 
Engelsiz Trabzon
Trabzon Akıllı şehire dönüşüm
Gülümseyen, mutlu insanların kenti Trabzon…

BÜYÜKŞEHİR, TMO’NUN AÇIKLADIĞI FİYAT ÜZERİNEN EMANETE FINDIK ALACAK

Fındık emanet ile bir kooperatif gibi TMO’nun açıkladığı fiyat üzerinden satın alarak parasını ödeyerek 3 ay kada emanetti tutmayı ön görüyoruz. 3 ay sonunda fındığın geri almak isterse bizim ona ödediğimiz parayı aynı bedelle geri alıp istediği tüccara geri verebilir. 
Almazsa, kuracak olduğumuz entegre tesislerle, kooperatif mantığı ile  tesislerle biz elimizdeki fındığı işletip katma değersiz 1 liraya sattığımız ürünü katma değere dönüştürerek belki daha büyük değere satmayı ön görüyoruz. 

YERLİ ÇAY TOPLAMA MAKİNESİ… 

Çay değe zinciri desteklenecek. Of’tan Beşikdüzü’ne kadar coğrafyada farklı miktarlarla olsa da çay üretimi söz konusu. 
Türk çayı değer zincirinin ihtiyacı odaklı, organik ve sürdürülebilir, dönüşümü projesinin hayata geçirilmesi, organik çay üretilmesi v gerekli eğitimin verilmesi dahil desteklerin sağlanması ile gerekli yerli elektrik çay toplama makinesi gibi konularda çalışma desteklenecek. 
Balıkçılık, hayvancılık desteklenecek. 
Bal ormanları kurulabilir. Bal üreticileri kesinlikle üretici cinslerine göre desteklenebilir. Farklılaştırılabilir. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Bunların hepsini zaman içinde anlatıyor olacağım. 

Karadeniz Kaya Deniz olmasın.. 

ÇATILAR BOYANARAK, İNANILMAZ BİR TRABZON

Boztepe’den Seyir Terasına çıktığınızda oradan gördüğünüz şehir vehamet.. Çatı planlaması fantastik gibi gözüküyor ama Ortahisar Belediyesi ile birlikte orada bütüncül yaklaşımla çatılar üzerinde farklı mozaik gibi şeyler işlenebilir. Farklı çatılar, farklı renklere boyanarak inanılmaz bir Trabzon fotoğrafına ulaşılabilir. 

Gülcemal herkesin bildiği konu. Hala deniz dolduruluyor. Ama bu vatandaşımızın kullanıma açılması gerekiyor. 
TRABZON LİMANINI TAŞINMASI.. 

Trabzon limanı artık şehrin göbeğinde kaldı. Ulaşım açısından bakıldığında denir yolunu getirmeye kalksak, limana gelemeyecek demiryolu var… 
Bu limanı yatırım adasının ucuna taşımak suretiyle, boşa çıkan limanı da turizm için, Kruvaziyer gemilerinin yatların yanaşacağım tamamen turizm amaçlı liman olabilir. 

YAZILIM VADİSİ TRABZON

Trabzon’u gerekli eğitim, altyapı, organizasyon ve iştiraklerle yazılım üssü haline getirip, Hırvatistan örneğine benzer bir yazılım vadisi kuracağız.

SARAL’IN PROJELERİ: 

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saral’ın projelerini 8 başlık altında  şu şekilde sıraladı: 

1-    GELECEĞİ PLANLAYAN KENT

Planlı Trabzon Beş Yıllık İmar Programlarının Hazırlanması ve
İmar Uygulamalarının Yapılması
Trabzon İmar, Planlama, Mühendislik AŞ
Ranta Değil, Kente Dönüşüm
Hızlı Yapı Stoğu Taraması
Bütüncül Kentsel Dönüşüm Stratejisi Türkiye'de İlk; Akıllı ve Konuşan Planlar
Taşkın ve Heyelan Eylem Planı

2-    ENTEGRE ULAŞIM HATLARIYLA DÜNYAYA AÇILAN

Hafif Raylı Sistem
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Ulaşım
Teleferik
Kırsal ve Kentsel Planlama-Güney Çevre Yolu Planlaması

3-    YAŞANABİLİR KENT; TRABZON

Nasıl Bir Kent Olmalı?
Mahallenin Renkleri
Dış Cephe Yenileme ve Güzelleştirmeleri Bina Estetik Kurulu
İtfaiye ve Acil Sağlık ve Hizmet Birimleri
Engelsiz Trabzon
e-Trabzon Akıllı Şehir'e Dönüşüm
Gülümseyen, Mutlu İnsanların Kenti Trabzon

4-    SÜRDÜRÜLEBİLİR TEMİZ SAĞLIKLI ÇEVRE Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Kanalizasyon Altyapı
Katı Atık ve Geri Dönüşüm
Yeşil Kent
Deniz ve Akarsuları Koruma
Temiz ve Ekonomik İçme Suyu
Gürültü Kirliliği Önleme

5-    ÇEŞİTLİ VE NİTELİKLİ KIRSAL ÜRETİMLE GELİŞEN TRABZON

Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı
Tarım Arazilerimizi Koruma
Mutlu Köy
Fındık Emanet
Çay Değer Zinciri
Tarımsal Üretime Destek ve Araştırma Merkezi Balıkçılık, Arıcılık ve Hayvancılık Destekleri
Belediye Mezbahası
Ata Tohumu

6-    BÖLGESİNİ KALKINDIRAN, İSTİHDAM YARATAN TRABZON

Karadeniz Kaya Deniz Olmasın!
Kuyumculu
Çatı Planlama
Pay Alan Kent: Trabzon
Tarih ve Kültür Kenti: Kadim Trabzon
Gülcemal
Trabzon Limanının Taşınması ve Yeni Yat Limanı ile Çömlekçi ve Atatürk Alanı Rekreasyonu
Değerler Kenti: Trabzon
Dünya Fonlarından Payımızı Alıyoruz: Proje Ofisi 
ArGe
Yazılım Vadisi: Trabzon
Yatırım Adası
Trabzon Yatırım Ajansı
Turizm Koordinasyon Kurulu

7-    GÜÇLÜ VE BİRLİKTE TRABZON
Genç
Trabzon Uluslararası Üniversite Şehri
Öğrenciye Ulaşım Desteği
Öğrencilere Burs Desteği
Öğrenci Çamaşırhanesi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eğitim Akademisi
Sağlık
Sağlık Merkezi ve Mobil Sağlık Ekipleri
Hasta Refakatçi ve Misafir Öğrenci Pansiyonu
Palyatif Bakım Merkezi
Otizm Yaşam Merkezi
Alzheimer/Demans Gündüz Bakımevi
Sağlam Vücut Sağlam Kafa Altında Olur": Psikolojik Destek Merkezi
Spor
Trabzon Futbol Enstitüsü
Köylere Spor
Yoksulluk
Bütünleşmiş Üretim Tesisleri
Kırsaldan Kalkınma: Köylerimizin Kooperatifleri
"Trabzonlunun gücü Trabzon için, Trabzon'un gücü Trabzonlu için": Trabzon İstihdam Ofisi
Trabzon'un Mezunlarıyla Çalışıyoruz
Süt Her Çocuğun Hakkı
Trabzon Halk Ekmek
Trabzon Tanzim Satış Mağazaları
Trabzon Öğrenci Lokantası
Kadın
Kadınlara Karşı Her Türlü Şiddet ve Ayrımcılığın Karşısındayız 
Kadın Emeği ve Girişimciliği
Her İlçeye En Az 1 Kreş
Yaşlı
Yaş Almış Acil Yardım Butonu
Evde Tadilat
Trabzonlu Büyüklerimizle İkinci Bahar Gezileri
Çocuklarını Seven Kent
"Her Duvar Bir Tuval"
"Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur": Spor Şubeleri
Çocuklarımızla Maziyi Anıyoruz
Çocuk Mahalle Meclisleri
Sokak Hayvanları
Tedavi, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon
Sahiplendirmeye Teşvik

8-    KÜLTÜR VE SANATIYLA GÜLÜMSEYEN, CANLI TRABZON

Gezici Tiyatro
Bölgesel-Ulusal ve Uluslararası Festival ve Şenlikler
Sahil Düzenlemeleri
Kültür Turizmi
Kültürel Miras Fonu
Somut Olmayan Kültürel Miras
Trabzon Kalesi ve Surları
Uluslararası Kongre ve Fuar Turizmi
Ulusal ve Uluslararası Spor Turizmi
Trabzon Büyükşehir Belediye TV ve Radyosu
Trabzon Kültür Sanat Danışma Kurulu
Trabzon Büyükşehir Belediye Konservatuarı
Trabzon Belediye Tiyatrosu
Trabzon Büyükşehir Belediyesi "Bedri Rahmi Eyüboğlu Resim ve
Heykel Sanat Galerisi"
"Mizahın Başkenti Trabzon" Mizah Müzesi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sanat Şubeleri
Şike Anıtı / Kulesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber