banner240
banner237
banner238

CHP Trabzon İl Başkanı Dr. Nurcan AŞCI DEMİRÖZ: TEOMAN’IN GÖZÜNDEN BAKABİLMEK

Modern eğitimin amacı da fen ve sosyal bilimlerin ışığında sorunlara eleştirel bakabilecek insanlar yetiştirmektir. Bölgemizde çalışan kamu ve özel çalışanların çoğu yine bölge okullarından mezundur. İlimizde yapılan projelerin tamamlanamadığı, bilimsel verilere değer verilmediği, yapılaşmanın estetikten yoksun olduğu görülmektedir. Bunlar terminal yeri seçimi, dere yataklarına yerleşim, şehrin her yerinin altyapısı yapılmadan yapılaşmaya açılması, şehrin siluetine hançer gibi saplanan viyadük; toplu taşıma, eğitim, yeşil alanlar gibi birçok sorun sayılabilir.

Antik Efes kenti ve benzeri yüzlerce kent ülkemiz sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bu şehirlerin kent planına bakıldığında meydanlar, meydanlara giriş caddeleri, ticaret merkezi, kütüphane, hamam, eğlence merkezleri, ibadet yerleri, spor salonları, tiyatro bir bütünlük arz etmektedir. Yamaç evlerinin tabanı mozaikle, duvarlar fresk ve mermerle kaplıdır. Hepsinde hamam ve su vardır. Kullanım suyu ve yağmur suları toplanıp umumi tuvaletin temizliğinde kullanılmaktadır.

Okullarımızda fen eğitiminin batı standartlarına yakın olduğu söylenebilir. Bu fen bilgisinin hangi amaçlar için, nasıl kullanılacağı sorunludur. Sosyal bilimler, sanat ve estetikten yoksun bir fen eğitimin sonucu bugün ülkemizde olandır. Halk için düşünen eğiticiler ve görüşler üniversitelerden uzaklaştırılmıştır. Gençler sadece çıkar amacı güden politikalara hizmet eder hale getirilmiştir. Hatalı eğitim sonucunda ülkemiz sel felaketlerine, orman yangınlarına, müsilaj kirliliğine maruz kalmaktadır. Bunun bedelini halkımız ödemektedir.

Binlerce yıl öncesine sahip planlı tarihi kentleri olan, Teoman Bey gibi eleştirel zekâya sahip insanlar yetiştiren bu topraklarda bizlere; kanalizasyonunu arıtmadan denize vermek oradan da balık beklemek, drenaj hendeği olmadan caddeler ve yollar yapmak, estetikten uzak, doğaya zarar veren yapılar inşa etmek, bu yapıları tasarlayan teknik adamlar yetiştirmek, toplu taşımanın en ilkelini kullanmak, kaldırımın ortasına trafik levhası çakmak yakışmıyor. Bize yakışan Anadolu topraklarının kültürel devamlılığını sağlayan, doğaya ve kültürüne uygun modern eserler üretmektir.

Dr. Nurcan AŞCI DEMİRÖZ

CHP Trabzon İl Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber