banner240
banner237
banner238

CHP TRABZON İL BAŞKANI GÜZİDE UZUN :

Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu’nun, ‘Trabzon rüya kent olacak’ diye verdiği demece karşılık ‘Bu rüya 9 yıldır karabasana döndü” dedim. Yine tekrarlıyorum.

Seçim zamanları Trabzon halkına sıraladıkları projeleri sormuştuk belediye başkanına. İl başkanı kendine vazife edinmiş yanıtlamış birde yanıtlarken,  ‘Trabzon u kötülüyor’ demiş. ‘Hafıza yetersizliğinden’ bahsetmiş. Trabzon’u kötülemiyoruz, 9 yıldır halkı kandıranları halka şikâyet ediyoruz. Yapmazlarsa devam edeceğiz onları halka şikayet etmeye. Çok açık ve net bu söylem. Kentli olmak kente layık olduğu şekilde davranmaktan geçer.

Almanya’nın Dortmund şehri Trabzon kentine kardeş şehirdir. Her yıl gidilir oraya Belediye Meclis üyeleriyle. O kentin daha önce fabrika olan mekânlarının nasıl müzeye dönüştürülmüş olduğunu hiç görmediler mi? Meydanlarını, parklarını üniversite ile şehir bağlantısının direkler üzerinde raylı sistemle bağlantısını hiç görmediler mi? Çöp tesislerini görmediler mi? Ya da çok uzaklara gitmeye gerek yok. Cumhuriyet Halk Partili Bir Belediye ile yönetilen Eskişehir’i görsünler. Projelerin yaşama nasıl geçirildiği hususunda Türkiye’de ki en iyi örnektir.


Açıklamalarımdan Trabzon’u kötülemek olarak algı yaratmaya çalışan zihniyete ne kulağımızın sağır ne de gözümüzün kör olmadığını anlatalım biraz. Bu kentin hafızasını 9 yılda zaten tükettiniz. Nüfusu şimdilerde 1 milyon 350 bin civarında olması beklenen Trabzon’un 2000 yılında nüfusu 975 bin 137 iken şu anda 786 bin 326’dır. Yatırım kenti olduğundan mıdır bu göç acaba? 

Okumak için dışarıya giden genç beyinler artık neden geri gelmez bu şehire. 61 Proje’yi bir verseniz o gençlerin ellerine, belki geri dönüp teleferik ile  Boztepe’ye çıkıp mahvolan Trabzon’u ve Boztepe’yi izlerler. Yoksa biz bu kentin büyüdüğünü doğan çocuk oranıyla mı söylüyoruz. Bu büyük kente gelen turistleri Altındere Milli Parkı’na ulaştırmak için geçirdiğimiz yol Maçka Vadisi İpek Yolu’nu hangi yüzle onlara gösteriyoruz.

Kömür depolama alanları, taş ocakları, asfalt şantiyeleri arasından Altındere’yi, Sümela’ya bağlayan Manastır Yolu’na çıkanınız var mı? Çıktınız diyelim birde bakıyoruz ki Sümela dördüncü yıldır kapalı. Turizmin Başkenti dediğiniz Trabzon’a neler oldu.
 

61 Proje’de deniz ile halkı buluşturacaktınız ya dürbününü eline alan beri gelsin deyin Trabzon halkına. Hani modern semt pazarları demiştiniz ya! Hafta günleri hadi gidelim o modern semt pazarlarına. Bu pazarlar Trabzon’un kültürüdür diyen Başkan’a bu çağda yerlerde kadınlara sebzesini sattıran zihniyet işte sizin ki. Yine kadınların ve gençlerin yaşam kalitelerini arttırma projeleri demiştiniz, Sebze Meyve Hali ve balıkhane demiştiniz, çevre yönetim politikaları demiştiniz. Demiştiniz demiştiniz… Çok proje az iş tam yerinde oldu.


İktidarda olupta proje tamamlamayan zihniyet sizsiniz. Bu şehri bu hale siz getirdiniz. Trafik sorunu çözüldü derken ne kast edilmektedir. Şehrin Doğusundan gelirken Çömlekçi’den tünele girmeden önce İskele Caddesi’nden yukarıya doğru ‘şehir merkezi’ yazan levhayı takip eden bir konuk Taşbaşı’na doğru sapınca Meydana çıkıp tekrar sahile tünel çıkışına iner. Bu döngü şehrin her yeri için geçerlidir. Arzu ederse ya da anlaşılmadıysa birlikte il başkanı Sayın Revi ile trafiği kontrol edebiliriz. 

AKP İl Başkanı Haydar Revi’yi sahilde yürüyüş yaparken kokan kanalizasyonları görmeye davet ediyorum. Bu güzel Trabzon’umuzda hala kanalizasyonlar 17 yerden denize ve Değirmendere’ye akıyor.  

Biyolojik arıtma ve raylı sistem tamam diyorsunuz. Oysa 9 yıldır projeyi yapım ihalesine dahi çıkaramadınız. Büyükşehir ‘Belediye Başkanınız memur ve işçi maaşlarını veremiyoruz’ diyor. Belediyenin resmi rakamlar ile 200 trilyon borcu var, siz hala hayal projeler peşinde koşuyorsunuz. Övündüğünüz Gülcemal Projesi’ni elinize yüzünüze bulaştırdınız. Gerek ihalede gerekse imalatlarda yapılan yanlış uygulamalar belediyeyi zarara uğratmıştır. Tahkimattaki çökmeleri görmekte herhalde zorluk çekiyorsunuz.

Biz hiçbir şey yapmıyorsunuz demiyoruz. Elbette ki bazı konularda hiç kimse elinize su dökemez. Örneğin KPSS’de yüzbinlerce genç aylardır sınav teri dökerken Belediye Özel Kalemi’nden sınavsız işe alınmalar ve yakınlarınızı belirli mevkilere getirmeler konusunda gayet başarılısınız. Unutmayınız ki bir gün size de hak, hukuk, adalet lazım olacaktır. 


GÜZİDE UZUN
CHP TRABZON İL BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber