CHP TRABZON MİLLET VEKİLİ AHMET KAYA

Bu ifade tarzının gazetecilikle, gazeteciliğin temel prensibi olan ‘’toplumu doğru ve gerçeğe uygun bilgilendirmekle’’ ilgisi yoktur.  Yalandır, açıkça bir kışkırtma-provokasyondur, hedef göstermedir.

HDP’li vekillerin asla kabul etmediğimiz ve şiddetle karşı çıktığımız eyleminin CHP ile ne gibi bir ilgisi bulunabilir?

Malum gazete, bu zorlama üslupla neyi amaçlamakta, hangi karanlık senaryoların peşinde koşmaktadır?

Bu milletvekillerinin CHP’nin oylarıyla seçildiğini hangi somut veriyle iddia etmektedir?

CHP ve muhalif kesimler söz konusu olduğunda gerçeğe aykırı biçimde bu tür haberler yapmayı, yazılar yayınlamayı alışkanlık haline getiren bu gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu bir partiyi terörle ilişkilendirmesi iftiradır, yalandır, alçaklıktır. Gazetenin bu başlığı bir suçtur, toplumda ayrışmaya hizmet etmektedir.

Öte yandan malum gazete ve sahibinin, açılım süreci döneminde, iktidarın PKK ile lideri Öcalan'la görüşmesini ve akil adam toplantılarını nasıl desteklediği; Trabzon akil adamlar toplantısında yaptığı konuşmada ''Bu süreç çok mübarek bir süreçtir'' dediği hala arşivlerdedir.

Ki bu süreç boyunca valilere teröristlere dokunmamaları için talimat verilmiş, terör örgütü yeniden palazlanmış, silahlar ve bombalar zula edilmiş, hendekler kazılarak iç savaş hazırlığı yapılmıştır. 

Bu dönemde CHP, sözde çözüm sürecine  ve  çadır mahkemelerine karşı çıkmış, PKK'lı teröristlerin büyük bir hazırlık içinde olduğu uyarısında bulunmuştur. AKP tetikçisi bu çevreler bizleri ''çözümü engellemekle'' suçlamıştır. Bu kişiler şimdi yalan ve iftiralarla toplumu galeyana getirecek kışkırtma peşindedir. 

CHP’nin görüşü, tavrı, düşüncesi, hedefleri açık ve nettir:

CHP, başta PKK ve FETÖ olmak üzere her türlü terör örgütüne ve teröre-şiddete karşıdır ve terörle mücadeleye sonuna kadar destek vermektedir.

CHP, terörist cenazelerine katılan milletvekili ya da başka sıfatlarda her kişiyi, teröristi sahiplenmek, terörizmi desteklemek olarak görmektedir.

Partimize yönelik bu akıl almaz ilişkilendirme ve suçlamanın, partimizi terörle iç içe göstererek hedef göstermenin bu ülkeye ve Trabzon’a ne gibi yararı vardır?

Gazeteyi, bu talihsiz ve gerçekdışı ifadeler için partimizden ve kamuoyundan özür dilemeye çağırıyor, her türlü yasal-hukuki hakkımızın saklı olduğunu ilan ediyoruz.

Ahmet Kaya
CHP Trabzon Milletvekili

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber