CHP’Lİ AHMET KAYA: “ÇAYKUR MEVSİMLİK İŞÇİLERİMİZE KADROYU BİZ VERECEĞİZ”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilere kadro verilmesi için iktidara bir kez daha çağrı yaptı.

AKP’li yetkililerin ve Çalışma Bakanlığının tutarsız açıklamalarla ÇAYKUR’da kadro bekleyen mevsimlik işçileri hayal kırıklığına uğrattığını belirten Kaya, “İktidarımızda ÇAYKUR mevsimlik işçilerimize kadro haklarını vereceğiz, çay kanunu çıkaracağız ve ÇAYKUR'umuzu yeninden ayağa kaldıracağız.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şunları söyledi:

“ÇAYKUR MEVSİMLİK İŞÇİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATILDI

“ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerimizin gözü kulağı Mecliste, aylardır kadro haklarıyla ilgili düzenleme bekliyorlar. AKP'li yetkililerin ve Çalışma Bakanlığının ÇAYKUR mevsimlik işçilerimiz hakkındaki tutarsız açıklamaları, yıllardır kadro bekleyen, özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen işçi kardeşlerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır, üzmüştür.”

“AMA’SIZ, FAKAT’SIZ VE AYRIMSIZ KADRO VERİLMELİDİR”

“Altı ay çalışıp altı ay işsiz kalmak, mevsimlik yaşamak ÇAYKUR işçilerimizin kaderi değildir. ÇAYKUR'daki tüm işçilerimize "ama"sız, "fakat"sız, ayrımsız kadro hakları ve özlük hakları verilmelidir. Bunu defalarca söyledik, iktidar duymadı.”

“AKP’DEN ÇAYIMIZA, ÇAYKUR’UMUZA VE İŞÇİLERİMİZE HAYIR YOK”

“Belli ki göz bebeğimiz ÇAYKUR'umuzu milyarlarca lira zarara uğratan, mevsimlik ÇAYKUR işçilerimizin feryadını duymayan, çay kanunu dahi çıkaramayan bu iktidardan hayır yoktur ama umutsuzluğa da yer yok.”

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KARADENİZ’E SÖZÜDÜR”

“Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözüdür: "İktidarımızda ÇAYKUR mevsimlik işçilerimize kadro haklarını vereceğiz, çay kanunu çıkaracağız ve ÇAYKUR'umuzu yeninden ayağa kaldıracağız."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber