CHP’Lİ AHMET KAYA: “RUSYA’NIN PETROLDE YAPTIĞI İNDİRİM NEDEN POMPAYA YANSITILMIYOR?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada benzine yapılan yeni zamlara dikkat çekerek, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı Ural petrolündeki indirimlerin neden pompaya yansıtılmadığını sordu.

Kaya konuşmasında, “Tüm dünyaya 52 dolardan satılan Rus Ural petrolünün Türkiye'ye yüzde 27 indirimle 38 dolardan satıldığı iddiaları var. Rusya'dan petrolü indirimli alıyorsak bu indirim neden pompa fiyatlarına yansıtılmıyor? Vatandaşlarımız neden her gün benzine ve motorine yapılan zamlarla perişan ediliyor?” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

RUSYA’DAN HAM PETROL İTHALATI YÜZDE 100 ARTTI

“Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerini incelediğimizde ülkemizin Rusya'dan ithal ettiği ham petrol oranının son bir yılda yüzde 100'den fazla arttığını görüyoruz. 2022 başında Rus petrolünün ithalattaki ağırlığı yüzde 27'yken 2022 Ekim itibarıyla yüzde 51'i geçmiş durumda.”

PETROLDEKİ İNDİRİM, NEDEN POMPA FİYATLARINA YANSITILMIYOR?

“Tüm dünyaya 52 dolardan satılan Rus Ural petrolünün Türkiye'ye yüzde 27 indirimle 38 dolardan satıldığı iddiaları var. Hâl böyleyken benzin fiyatı geçen hafta 80 kuruş artmıştı, gece yarısından itibaren de geçerli olacak şekilde 67 kuruş daha artacağı söyleniyor. Rusya'dan petrolü indirimli alıyorsak bu indirim neden pompa fiyatlarına yansıtılmıyor?”

ÖZELLEŞTİRİLEN TÜPRAŞ KÂR EDERKEN, VATANDAŞ ZAMLARLA PERİŞAN EDİLİYOR

“AKP'nin babalar gibi sattığı TÜPRAŞ rekor karlar elde ederken vatandaşlarımız neden her gün benzine ve motorine yapılan zamlarla perişan ediliyor?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber