banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ KAYA’DAN MADEN ORTAOKULU İÇİN ÇAĞRI: “YAVRULARIMIZI OKULLARINA, KÖYÜMÜZÜ ÖĞRETMENE KAVUŞTURALIM”

Ahmet Kaya, 2006 yılında okulun yanındaki yamaçtan kaya düşmesi nedeniyle bir öğrencinin yaşamını yitirdiğini fakat o olaydan tam 14 yıl sonra okulu kapatma kararı alındığına dikkat çekerek, “2006 yılında burada bir talihsizlik yaşanmış, bir çocuğumuz rahmetli olmuş. Denebilir ki kaza oldu okul kapatıldı. Fakat 2006 yılından 2020 yılına kadar okulda eğitime devam edilmiş. Ne hikmetse 2020 yılında okulun kapısına kilit vurmuş. Bu okul yaklaşık 2500-3000 kişiye hizmet veren bir okul. Buranın kapatılmasıyla büyük mağduriyetler yaşanıyor. Şu an kapısını açsanız eğitime hazır bir okulumuz var. Alınacak birtakım önlemlerle okul yeniden eğitime açılabilir. Yetkililere sesleniyorum; gelin hep birlikte gereğini yapalım, yavrularımızı okullarına, köyümüzü öğretmenlerine kavuşturalım.” dedi.

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Yomra’nın Maden, Oymalı ve Özdil mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kaya’ya CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen, İl Başkan Yardımcıları Bayram Yılmaz ve Fikret Çiçek ve parti yöneticileri eşlik etti.

“KİME SELAM VERDİYSEK; ‘OKULUMUZUN AÇILMASINA KATKI VERİN’ DEDİ”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya beraberindeki heyetle birlikte Maden Ortaokulu’nda yaptıkları incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Yomra İlçemize bağlı Maden Mahallemizdeyiz. Burada iki yıldır çok ciddi bir okul sıkıntımız var. Mahalle muhtarımız ve köy halkı kime selam verdiysek, kime hal hatır sorduysak bize ‘ne olur vekilim okulumuzun açılmasına katkı verin’ dediler. Yomra İlçe Başkanımız ve il yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte bu soruna duyarsız kalamadık ve incelemelerde bulunmak sıkıntıyı yerinde görmek üzere buraya geldik. Gördüğümüz manzara şu; 2003 yılında yapılmış ve eğitime açılmış çok güzel bir okul binamız var. O kadar güzel bir bina ki temiz okul, sağlıklı okul projesinde beyaz bayrak almış. İçeride akıllı sınıfların olduğu, akıllı tahtaların olduğu, pırıl pırıl okul. Şu an kapısını açsanız eğitime hazır durumda.” dedi.

“TALİHSİZ OLAYIN ARINDAN 14 YIL BOYUNCA EĞİTİM VERİLDİ”

Ahmet Kaya Maden Ortaokulu’nda 2006 yılında yaşanan talihsiz olaya değinerek, “Okulun hemen yanındaki kayalıklardan bir taş düşmüş ve maalesef bir çocuğumuzun rahmetli olmasına sebep olmuş. Bu olayın ardından okulumuz 2020 yılına kadar açık kalmaya devam etmiş. Ama Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı tarafından tutulan bir rapora göre okulumuzun kapısına kilit vurulmuş. Denebilir ki kaza oldu okul kapatıldı. Ama kazanın olduğu 2006 yılından 2020 yılına kadar okulumuz açık tutuluyor. Fakat ne hikmetse 2020 yılında gelinip okulumuzun kapısına kilit vuruluyor.” dedi.

“OKUL 8 KÖYE VE YAKLAŞIK 2500 KİŞİYE HİZMET VERİYOR”

Maden Ortaokulunun sadece Maden’e değil, çevredeki 8 köyde yaklaşık 2500-3000 insana hizmet verdiğine dikkat çeken Kaya, “Okulun kapatılması çok büyük mağduriyetler yaratmış. 8 köyden yavrularımız bu okulda eğitim alırken, bugün o çocuklarımız 15-20 kilometre uzaktaki yetersiz bir okula taşınmaya başlanmış.” dedi. 

“OKULUN KAPATILMASI DAHA FAZLA MAĞDUR ETTİ”

Kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle okulun kapatılmasının mağduriyeti daha da büyüttüğünü söyleyen Kaya, “Burası rakımın biraz yüksek olduğu dağlık bir alan. Çocuklarımız 2 yıldır karda, buzda minibüslerle 10-15 kilometre mesafedeki yetersiz bir okula taşınıyor. Ayrıca taşınan okulun yol güzergahında da birçok heyelan riski var, birçok sıkıntı var. Sadece çocuklarımız değil, köy mağdur ediliyor. Köyde yaşayan insanların bazıları çocuklarını okutabilmek için o kadar mesafelere göndermemek için şehre taşınmışlar. Köyde nüfus azalmaya başlamış. O nedenle muhtarımızın ve köy halkının tek ricaları var, okullarının açılması.

“ALINACAK BİRTAKIM TEDBİRLERLE OKUL EĞİTİME AÇILABİLİR”

Kendisinin de bir mühendis ve iş güvenliği uzmanı olduğunu belirten Kaya, “Okulda ve çevresinde incelemelerde bulunduk. Evet, okulun yanında bir şev var, kaya var. Taş düşme riski var mı, var. Ama alınacak tedbirlerle bu okulumuzda güvenli eğitim yapabilme şansı da var. Hemen yan tarafta bir arazi var şuraya yapılacak bir perde beton, kayada alınacak bir güvenlik önlemi ve okulun girişinin ön tarafa alınmasıyla buradaki soruna çözüm üretilebilir ve okulumuz kısa sürede eğitime açılabilir. Yavrularımız okullarına, köyümüz öğretmenlerine kavuşabilir. İsteğimiz talebimiz budur.” dedi.

“HEP BİRLİKTE YAVRULARIMIZI OKULLARINA KAVUŞTURALIM”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, okulun yeniden eğitime açılması için yetkililere çağrıda bulunarak, “Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım ve Sayın Milli Eğitim Bakanım; bütün köyün ortak talebi okullarının açılmasıdır. Bizim de derdimiz, gayemiz budur. İnanıyorum ki bu sese yetkililer duyarsız kalmayacaklar ve gereğini hep birlikte yapıp yavrularımızı okullarına, köyümüzü öğretmenlerine kavuşturacağız. Ve bu bölgenin, burada yaşayan insanların ve çocuklarımızın hayır duasını alacağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber