CORA, AVUSTURYA’DA

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığının koordinesinde Avusturya’da görevlendirilen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcilerinin organizasyonunda Türk vatandaşlala bir araya geldi.

Ziyaretleri kaspamında Avusturya’nın Bregenz, Dornbirn, Lustenau, Feldkirch, Frastanz, Hohenems, Bludenz şehirlerinde bulunan STK'larla bir araya gelen ve Türk esnafları ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, esnaf, Ülkü Ocakları, ev-aile, sivil toplum örgütleri ve cami derneği ziyaretlerinde de bulundu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Bregenz Başkonsolosu Gülseren ÇELİK’i ziyaret etti.

Programlarında açıklama yapan Milletvekili CORA, “Buralarda hemşehrilerimizle bir araya gelerek hasret giderdik, gurbette sıla yaşadık. Yurtdışında birlik ve beraberliğin daha da perçinleşmesi, vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara vakıf olmak ve Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında bu ziyaretleri oldukça önemli buluyorum.” dedi.

BAKANLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Milletvekili CORA, “Batı Avrupa Türklerinin tabii sorunları ve beklentileri vardır. Özellikle ben Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza yeniden seslenmek istiyorum. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Kültür ve Turizm Bakanımızdan bu konuda ilgi ve yardım bekliyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız yıllık tatillerini ülkemizde yapmakta ayrıca ailece sılayı rahim yapmaktadır. Türk Hava Yollarının belirli dönem için indirimli aile bileti uygulaması yapmasını öneriyoruz. Başka ülkelerin vatandaşlarını acenteler aracılığı ile carter seferleri ile indirimli bir şekilde ve teşvikle ülkemize getirirken böyle bir imkanı kendi vatandaşlarımız ve soydaşlarımız için de uygulamalıyız. Onlar yıllık birikimlerini ülkemizde harcamaktadır. Diğer turistlerden daha fazla harcama yapmaktadırlar. Bu konunun dikkate alınmasını istiyoruz. Yine burada çalışarak emekli olan ve ülkemize dönüş yapmak isteyen vatandaşlarımızın adlarına kayıtlı taşıtları ülkemizde süresiz bulundurabilmelerine imkan sağlamayız. Böyle bir imkan sağlarsak araçların muayeneleri, sigortaları ve kaskoları ülkemizde yapılma imkanı olur. Ayrıca iki yılda bir altı ay yurt dışına çıkmak zorunda kalmaz. Yurt dışından aldığı emekli maaşını ülkemizde harcama imkanı oluşur. Bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati ve Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş beyin alacağı kararlar önemli olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

CORA, ayrıca AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ortaya koyduğu çalışmaların takdir gördüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın ortaya koyduğu büyük vizyonun etkilerini, dünyadaki liderliğini, irade ve kararlılığı buradaki vatandaşlarımız tarafından takdir edildiğini görmek bizleri onurlandırdı. İnşallah bu mücadeleyi yurt dışı oylarınında etkisi ile 14 Mayıs’ta zaferle taçlandıracağız." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber