CORA, gazeteci ÖZIŞIK’ın OHAL Komisyonu ile ilgili iddialarını yalanlayarak muhalefeti eleştirdi

BU SİYASET ANLAYIŞINDAN VAZGEÇİN

DELİLİNİZ VARSA SAVCILIĞA GİDİN

LAF SALATASI YAPMAYIN!

Milletvekili CORA, “Ne idiği belirsiz kişiler tarafından, onların ortaya koyduğu söylemlerle siyaset inşa etme çabanızdan vazgeçin. ’Ben lafı ortaya atarım, üstüne alan alır.’ yaklaşımıyla yol almanız mümkün değildir. Bahsi geçen ifadeler, o gazetecinin iddiası safsatadan ibarettir.” dedi.

Gazeteci Süleyman ÖZIŞIK’ın OHAL Komisyonu ile ilgili “Gerek Süleyman Soylu'ya gerek OHAL işlemleri komisyonuna gerek diğer mercilere, masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm. Dedim ki; 'bu insanlar masum çıkmazsa hesabını benden sorun' ve araştırmalar yapıldı. Hepsinin bir iftiraya kurban gittiği ortaya çıktı.” şeklindeki iddiaları meclis gündemine taşındı.

HDP grubu, OHAL Komisyonunun emir ve talimat doğrultusunda karar verdiğini iddia ederek gazeteci ÖZIŞIK’ın söylemlerinin araştırılması yönünde önerge verdi.

AK Parti grubu adına önerge aleyhine söz alan isim AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA oldu. İddiaların safsatadan ibaret olduğunu söyleyerek muhalefeti sert bir şekilde eleştiren Milletvekili CORA, muhalefetin ne idiği belirsiz kişilerin söylemleri ile siyaset yaptığını vurguladı.

OHAL KOMİSYONU KILI KIRK YARARAK KARAR VERDİ

15 Temmuz’un ardından kamuda FETÖ'yle iltisaklı olan ve darbe girişiminde bulunanlarla ilgili olarak bir karar verme zorunluluğu hasıl olduğunu ve 7075 sayılı kanunla OHAL Komisyonunun kurulduğunu ifade eden Milletvekili CORA, “OHAL Komisyonu, delillere göre, yargı denetimine açık bir şekilde, masumiyet ilkesine göre karar vermiştir. Hiçbir şekilde yargısız infaz yapılmamıştır. Önüne gelen dosyalarla ilgili olarak beyaz pirincin içerisindeki beyaz taşı arayarak, kılı kırk yararak sonuca giden ve verdiği kararları hukukun denetimine sunan bir yaklaşımla hareket etmektedir.” dedi.

CESARETİNİZ VARSA BUYURUN SÖYLEYİN

“OHAL Komisyonu tarafından 132 bin tedbir işlemi yapıldı, 126 bin başvuru içerisinde 115 bin karar verildi. 14 bin kabul, 101 bin ret kararı verildi ve şu an 10.834 başvuru devam etmektedir yani %91'lik bir karar oranı vardır.” diyen CORA, muhalefeti sert bir şekilde eleştirdi.

CORA, “Ne idiği belirsiz kişiler tarafından, onların ortaya koyduğu söylemlerle siyaset inşa etme çabanızdan vazgeçin. ’Ben lafı ortaya atarım, üstüne alan alır.’ yaklaşımıyla yol almanız mümkün değildir. Siz, ‘Verilen iade kararları hukuksuzdur.’ diyorsunuz. Eğer elinizde belge varsa, somut delil varsa gidin savcılığa, deyin ki: ‘KHK'yle OHAL tarafından iade edilenler tekrar görevlerinden ihraç edilsinler. Cesaretiniz varsa, buyurun söyleyin. Öyle laf salatası yapmaya gerek yoktur. Aynı şekilde, bahsi geçen ifadeler, o gazetecinin iddiası safsatadan ibarettir.” ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber