CORA, kongrelerde Tonya’ya müjde verdi, CHP’yi eleştirdi

AK Parti’nin Tonya ve Vakfıkebir Teşkilatları 7. Olağan Kongreleri dün gerçekleşti. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih CORA, Bahar AYVAZOĞLU, Muhammet BALTA, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Başkanvekili Atilla ATAMAN, İl Başkanı Haydar REVİ, önceki dönem milletvekili Ayşe Sula KÖSEOĞLU, İlçe Belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleşen kongrelerde mevcut başkanlar Cafer KÖROĞLU ve Ahmet UZUN yola devam dedi. 

Kongrede konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Tonya için müjdeleri verdi ve CHP’yi HDP ile birlikte hareket ettikleri için eleştirdi. 

AK PARTİ MAZLUMLARIN SESİDİR

“Kongrelerimiz bizlerin birliği beraberliği ve bütünleşmesi için çok önemlidir. Her kongre yenilenmeye tazelenmeye imkân hazırlamaktadır. AK Parti kuruluşundan bu güne kadar inandığı değerler etrafında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde milletin çizdiği istikamet doğrultusunda büyük hedefleri gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” diyen CORA, “Tüm bunlar aziz milletimizin desteği ile gerçekleşmektedir. AK Parti, tarihimizin, demokrasimizin, büyümemizin, kalkınmamızın, gelişmemizin tecessümüdür.  AK Parti milletimizin hissiyatlarının tercümesidir. AK Parti kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, dostluğun tercümesidir. AK Parti bu ülkede öz yurdundan gariplerin, ötekileştirilmişlerin tercümesidir. AK Parti Orta Doğuda dünyanın her bir yanında sesi kısılmışların tercümesi olmuş bir partidir. AK Parti Şam’da, Arakanda, Bosna’da dünyadaki her bir yandaki mazlumların tercümesidir. AK Parti bu ülkede hiçbir şey yapamazsınız, size hiçbir şey yaptırmazlar, siz sadece çiftçilik yapabilirsiniz denilen kesimlerin sesi olmuştur, tercümesi olmuştur.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’Yİ KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARDIK

CORA, “Bu doğrultuda siyasetini dizayn etmiş ve enleri ve ilkleri ortaya koymuş, Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarmış, Ekonomide siyasette ve sosyal hayatta istikrarı sağlayarak sadece Türkiye’yi değil dünya siyasetine de yön veren bir siyasi parti olmuştur.

Bunların her birinde teşkilatımızın büyük gücü ve emeği var. Milletimizin bizden ne istediğini anlamak ve o doğrultuda hareket etmenin sonucunda bu başarıları elde ettik. 

AK Parti’yi başarılı kılan en önemli unsurlardan birisi milletimizi manen anlamaktır. Milletimiz bizden ne istiyor? Milletimiz bizden duble yollar istiyor, enerji yatırımları bekliyor, doğalgaz rezervlerini keşfetmemizi bekliyor, Engelli vatandaşımıza insan gibi muamele bekliyor, Hastanelerde hasta kuyruklarında, eczanelerde ilaç kuyruklarında beklememek istiyor. Daha yaşanabilir çevre daha yaşanabilir şehirler bekliyor. İşte AK Parti bunları tek tek gerçekleştirmiştir. 5 Yıldızlı hastaneler yaptık, Duble yollar ve bölünmüş yollarla birleştirdik. Yapılamaz denilen tünelleri, geçilemez denilen Barajları inşa ettik. Dün Ak Parti’nin en önemli yatırımlarından bir tanesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil KARAİSMAİLOĞLU ile Zigana’da inceledik. Adeta AK Parti’nin iftihar karnesine altın harflerle yazılacak olan Yeni Zigana Tüneli yatırımını yerinde inceledik. Yerin binlerce altında Avrupa’nın en uzun çift tüplü tünelini inşaatını yapıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz hafta Trabzon ve tüm ilçelerimizi ilgilendiren 900 yataklı şehir hastanemizin ihalesini yaptık. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın da teminatı niteliğindedir. ” dedi. 

CHP BÜYÜK TALİHSİZLİĞİMİZ

AK Parti Trabzon Milletvekili CORA, HDP ile ortak siyaset yürüten CHP’yi de eleştirdi.  CORA, “Türkiye’nin yaptığı hizmetlerin karşısında olan, bu yatırımlara refleks gösteren bir yapı var. Bunların amacı Recep Tayyip ERDOĞAN’ı istememek değil, bunların amacı ülke düşmanlığıdır. Bakın bu ülkeye düşmanlık yapıyor, Recep Tayyip ERDOĞAN’a düşmanlık yapıyor;

HDP düşmanlık yapıyor, PKK düşmanlık yapıyor, YPG, FETÖ, DAEŞ  düşmanlık yapıyor. Bunların her biri de Recep Tayyip ERDOĞAN’a düşmanlık yapıyor. Peki bunlarla kim yan yana yürüyor? Türkiye’deki Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Düşmanları ile ana muhalefet partisinin yürümesi en büyük talihsizliğimizdir. Bunları da milletimizin feraseti ve basireti ile hep birlikte aşacağız.” açıklamalarında bulundu.

TONYA’YA MÜJDELERİ TEK TEK VERDİ

Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL’e çalışmalarından ötürü teşekkür eden CORA, Tonya için hizmette bulunan merhum isimleri de rahmetle andı. CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: 

“Tonya’da belediye başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz. Engebeli, yürümesi zor yerde dümdüz bir yürüyüş yolu yaptı. Güneşin en az gözüktüğü yerde güneş enerji santralinden enerji üretme kabiliyeti ortaya koymuş birisidir. Gölün bulunmadığı Kadıralak’ta göl ihalesi yaptıran bir belediye başkanımız… Birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. İskenderli Beşikdüzü yolu 30 yıldır konuşuluyordu. Çok Şükür burayı bitirdik. Tonya İskenderli yolunda müteahhit değişikliğine gidildi. Şimdi 4 ayrı noktada hızlı bir şekilde yol çalışmaları devam ediyor.

Çayırbağ Tonya yolunun biteceğine inanıyorsunuz değil mi? Görüyorsunuz yapılan yatırımları… İlk kez ben de biteceğine inanmaya başladım. Çalışan herkesi tebrik ediyoruz. Çalışmalar artık Tonya merkezde devam ediyor. Jandarma binamız tamamlandı. Hastanemiz de inşallah yıl sonunda tamamlanacaktır. Tonya’da yine Meslek Yüksek Okulumuz var. Şu anda tüm kontenjanı doldu. Kız ve erkek KYK yurtlarını ilçemize kazandırdık. Çok kıymetli Atilla ATAMAN abimizin Foleya’da yapmış olduğu tesisler Tonya’ya turizm açısından, tanıtımı açısından çok önemli. Kendisine böyle bir yatırıma vücudunu koyduğu için teşekkür etmek istiyorum. Trabzon’umuzun her bir ilçesine ne kadar hizmet etsek azdır. Çünkü şehrimiz bizim çok güçlü bir şekilde seçmiştir. Bugün burada yakıt ihmali yapacağız. Daha çok hizmet daha çok yatırım için büyük bir süratla çalışacağız. Arabanın çalışmamasının nedeni benzininin olmaması değil aküsünün boşalmasıdır. Buradan mazot ikmali yapıldığı zaman delege desteği aldığımız zaman daha çok çalışmamız lazım. Arabayı durdurmamamız gerekiyor yoksa Aküsü biter hiç çalışmaz. Çayırbağ Tonya yoluna kendini adamış Tahsin YILDIRIM abimizi, Aziz SAĞLAM, Abdurrahman KURT, Şahin ATALAR, Şükrü KALYONCU, Osman Süreyya BOZOĞLU hepsini rahmetle anıyoruz. Her birinin Tonya’ya çok büyük hizmetleri vardır. Her birinden Allah razı olsun. Yöneticilik yapmış tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kongrelerimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber