DESTEK ALMAYACAK  DESTEK VERECEĞİM

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarına Vakfıkebir ve Sürmene ilçelerinde devam etti. Seçimlere 10 gün kala temposunu bir hayli arttıran Aksoy, akşamları ise kıraathane toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya geliyor. Vakfıkebir ilçesi ziyaretinde meslek odalarını ve pazaryeri esnafını ziyaret eden Aksoy,  adaletli bir yönetim anlayışının gerekliliğini vurguladı. Sürmene ilçesinde de sanayi sitesi esnaflarının desteğini istedi. Trabzon’un ilçelerinin büyükşehrin hizmetleri noktasında mağduriyetler yaşadığını belirten Aksoy, bu gidişatın bir an evvel ilçelerin lehine değişmesi gerektiğini savundu.

GÜÇ VERECEĞİZ

Aksoy, “her dönemde çoğunluk bizden biz iktidarız demekle olmuyor 16 yıldır bu belediyeleri, bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı ortada. Bugün Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının temelinde üretmeyen ve savurgan belediyeler yatıyor. Bu anlayışın bir an önce terk edilmesi gerekiyor. Belediyelerde metal yorgunluğu diye bir kavram geliştirildi, dolayısıyla bakanlardan vekillerden merkezi hükümetten destek alacağız sözü boşa çıkmıştır. Ben açıkça deklare ediyorum: bakanlardan vekillerden, merkezi hükümetten destek almayacağım. Benim böyle bir talebim olmayacak hatta ben destek vermeyi taahhüt ediyorum. Biz merkezi yönetimin elini güçlendirmeye geliyoruz. Bu mümkün yıllık 5 milyar TL kar oluşturarak; bu işi geliştireceğiz. Projelerimizin büyük bir oranını devreye alacağız ve dolayısıyla biz güç alan değil güç veren bir belediye olacağız. Ama bu gücü vatandaşımıza hizmet olarak sunacağız” ifadelerini kullandı.

HIZLA KALKINACAĞIZ

Belediyelerin iktidar partisinden olan ve olmayan şeklinde bir sınıflandırmaya tabi tutulduğunu aktaran Prof. Dr. Aksoy, “Trabzon’da iktidar belediyesi diye ithaf edilen belediye bu şehrin sorunlarına kayıtsız kalmıştır. Trabzon’da atık yönetimi, derin deniz deşarjı, Güney Çevre Yolu projesi hayata geçirilememiş ve Trabzon 10 yılda 50 yıl geriye gitmiştir. 1950’li yıllarda Trabzon’un 2000’li yıllar için vizyonu ortaya koyulmuş ancak; 2050’li yılların vizyonu 2000’li yıllarda ortaya koyulamamıştır. Trabzon’da belediye yönetiminin iktidar partisinden olması her ne kadar bir fırsat olarak sunulsa da bu gerçekte böyle değildir. Türkiye’nin birçok ili belediyecilik anlamında hizmet beklemektedir ancak; bunu mümkün kılacak kaynakların oluşturulması için üreten belediyecilik anlayışına geçilmesi ve vatandaşlar için istihdam sahalarının oluşturulması son derece elzemdir.  Biz şehrimiz için sunduğumuz 20 ayrı gelir getirici projemizle Trabzon’umuzu hızlı bir kalkınma sürecine sokacağız. Yılda 5 Milyar TL gelir elde etmeyi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

SONUÇ ODAKLI OLACAĞIZ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasındaki görüş ayrılıklarına da değinen Aksoy, konuşmalarını şu şekilde noktaladı: “Devletin iki kurumu iki belediyesi birbirleriyle nasıl bu kadar büyük problemler yaşar ? Bunu da anlamak çok mümkün değildir. Bu anlaşmazlık hizmet konusunda olumsuz yansımalara neden olmuştur. Bir bakıyorsunuz milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe yöneticilerinin arasında çok çatlak sesler oluşuyor. Bu ortak yönetim noktasında da ileri düzeyde sorun oluşturmaktadır. Trabzon’un bu anlamda bir değişikliğe ihtiyacı vardır. Hedef odaklı sonuç odaklı bir yönetim, istihdam sağlayan ve gelir getiren bir anlayış şarttır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu anlamda güzel bir örnektir. Daha önce biz de kendi prefabrik beton elemanlarımızı kendimiz yapacağız. Kendi emülsiyon uygulamalarımızı yapacağız, geri dönüşüm uygulamalarını başlatacağız demiştik. Bütün bu projelerimiz de büyük oranda istihdam sağlayacak.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber