DEVA Diyarbakır ilçe binasına molotoflu saldırı 

Devrim AKTÜRK

Diyarbakır'da Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin Lice ilçe binasına kimliği belirsiz kişilerce molotoflu saldırı gerçekleşti. Yaşanan olay sonrası yangının büyümemesi için ilk müdahalenin binanın yan tarafında bulunan kıraathaneki vatandaşlar tarafından gerçekleştiği belirtilirken, saldırı sonrası peş peşe tepki mesajları paylaşıldı. Yangın söndürüldükten sonra ise bina camlarının kırıldığı ve maddi hasarın yaşandığı görüldü. 

ALİ BABACAN: MOLOTOFLU SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM 
Yaşanan olay sonrası resmi sosyal medya hesaplarından tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Diyarbakır Lice İlçe Başkanlığımıza yapılan molotoflu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Diyarbakırlı gönüldaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

"YAPILAN SALDIRININ FAİL VEYA FAİLLERİ BULUNANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Yaşanan olaydan dolayı son derece üzüntü duyduklarını ifade eden DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır Lice ilçe binasına dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotoflu bir saldırı yapılmıştır. İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinden partimize ve demokrasiye yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Türkiye’nin herhangi bir yerindeki DEVA Partili bir teşkilat mensubunu böyle bir saldırıyla korkutacaklarını, yıldıracaklarını zannedenlerin bunun hiçbir anlamının olmadığını bilmeleri gerekir. Bu, tam aksine DEVA Partisi kadrolarının sorumluluğunu, heyecanını ve cesaretini artırmıştır. Bu saldırı bize; benzeri olayların sadece Lice’de değil, Türkiye'nin hiçbir yerinde tekrarlanmaması için bir an önce demokratik, çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü bir Türkiye için daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatmıştır. Yapılan saldırının fail veya failleri bulunana kadar takipçisi olacağız.” ifadesini kullandı.

"TEŞKİLATIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM"
Saldırıyı gerçekleştirenlere karşı hukuki süreci takip edeceklerini paylaşan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Partimizin Diyarbakır-Lice ilçe binasına gerçekleştirilen saldırı sebebiyle tüm il ve ilçe teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırının faillerinin ve azmettiricilerinin derhal tespit edilmesi için hukuki sürecin takipçisiyiz." ifadesini kullandı.

"PARTİMİZİ HEDEF ALAN SALDIRI SIRADAN VE MÜNFERİT BİR HADİSE OLARAK GEÇİŞTİRİLEMEZ"
DEVA Partisi bir açıklama paylaşarak Lice ilçe binasına yönelik saldırıya tepki gösterdi. DEVA Partisi'nin açıklaması ise şöyle; "Saldırı sonucunda parti binamızda yanıklar ve çatlaklar tespit edilmiştir. Demokrasimizi hedefleyen bu saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz. Partimizi hedef alan saldırı sıradan ve münferit bir hadise olarak geçiştirilemez. Seçim sürecine doğru ilerleyen günlerde hem can, hem seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek eylemlere göz yumulması asla kabul edilemez. Adil ve demokratik siyasi zemin, ülkemizin her köşesindeki her bir ferdin kendisini barış ve güven atmosferinde hissettiği ölçüde geçerlidir. Bu nedenle Lice’deki saldırı bir an önce aydınlatılmalıdır. Failler derhal tespit edilip yargı önüne çıkartılmalıdır. Soruşturma, saldırıyı tüm yönleriyle açıklığa kavuşturarak ilerletilmelidir. Saldırganlar bilsin ki DEVA Partisi’ne ve demokratik siyasete dönük saldırılar amacına ulaşamayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber