DOĞRULARIN ve ADALETİN SAVUNUCUSUYUZ

Saadet Partisi Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Saka seçim çalışmalarına Maçka ve Yomra ilçelerinde yaptığı esnaf ziyareti ve halkla bulaşma programları ile devam ediyor. Ziyaret ettikleri ile esnafının ve vatandaşlarının kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan memnun kalan Hasan Saka,  bütün olumsuz örneklere rağmen halkımızın bize gösterdiği sağduyulu misafirperver davranışlardan hoşnut olduklarını söyledi.  Kazanmak için her şeyin mubah olduğu bir anlayışın kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Saka, sözlerini şöyle sürdürdü:

DOĞRULARIN ve ADALETİN SAVUNUCUSUYUZ

“Başarıya giden her yol mubahtır” anlayışı bizim inancımıza ve geleneklerimize, Türk’ün örf ve adetlerine aykırıdır.  Biz tarih boyunca doğruluğun ve adaletin savunucusu, mazlumların umudu olmuş bir milletiz. Sırf bir Belediye Başkanlığı ya da seçimi kazanmak için asla yalan ve iftiraya başvurmayız. Bu bakımdan halkımızın her kesiminden insanla çok rahat konuşup anlaşabiliyoruz.” dedi.

MAÇKA’YA GELİRLER TEĞET GEÇTİ

Maçka Saadet Partisi belediye başkan adayı Hikmet Aydın’la birlikte gerçekleştirildiği ilçe ziyaretinde Sümela’nın bitmek bilmeyen yenileme çalışmalarına da değinen Saadet Büyükşehir adayı Hasan Saka, iş imkânın olmadığı bu tür küçük ilçelerde birkaç gelir kaleminden biri, olan turizmin yanlış uygulamalar neticesinde sekteye uğradığını ve bu bakımdan ilçeye gelen mali kaynakların daraldığını söyledi. Saka sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaten Zigana tüneli yapılırken ilçe es geçilerek ilçenin canlılığı sekteye uğratılmışken, bir de, bir türlü yenileme çalışması bitmeyen Sümela var. Üç yıldır devam eden bu yenileme çalışmaları kıt gelir kaynağı olan esnafın bir nebze, istifade ettiği turizm gelirlerinin de kesilmesine sebep oldu. Belediye imar planı zaten bir turizm beldesinde olması gerektiği gibi yapılmamış, bu da ziyaretçilerin ilçeye gelmesini olumsuz yönde etkilemiştir.” dedi.

YANLIŞI KENDİLERİ DE KABUL EDİYOR

Daha sonra seçim çalışmaları kapsamında Yomra esnafı ve halkıyla buluşan Hasan Saka, Yomra Saadet Partisi belediye başkan adayı Selçuk Atasoy ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler esnasında her ilçede olduğu gibi Hasan Saka’nın samimi yaklaşımları Yomralıların gönüllerini fethetti.

Yomra’da yaşayanların denizle ilgisini koparan yanlış yapılaşmaya da değinen Saka, her şeyin elimizde tutamayacağımız rant için harcanmaması gerektiğini söyledi. Saka sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Her şey maddiyat dediğimiz zaman, işte böyle sayın cumhurbaşkanının da eşleştirdiği, Yomralı ile denizi birbirinden koparan ucube yapılaşma manzaraları ile karşı karşıya kalıyoruz. Şimdi bu hatayı kendileri de kabul ediyor aslında. İşte ispat için size bir örnek, mevcut belediye başkanı yeni projelerini kamuoyuna tanıtırken, denizi doldurup bir yaşam alanı ve parkı yapacaklarını söylüyor. Bu da denizi ve sahili bitirdiklerinin ispatıdır.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber