banner240
banner237
banner238

Esnafa ‘Başınızın Çaresine Bakın’ Diyemezsiniz

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Kanuni Bulvarı inşaatı dolayısıyla Yenicuma’daki esnafların büyük mağduriyet yaşadığını belirterek seçim zamanlarında kapısı aşındırılan esnafa adeta ‘başınızın çaresine bakın’ denilmesinin büyük bir sorumsuzluk ve insafsızlık olduğunu söyledi.

Turhan, Yenicuma mahallesinde Kanuni Bulvarı çalışmaları dolayısıyla mağduriyet yaşayan esnaflarla görüştü, sıkıntılarını dinledi. Yenicuma’da yaşananların herkesin gözü önünde ve bilgisi dahilinde gerçekleştiğini, kimseye sır olmadığını söyleyen Turhan, halktan yetki alanların sorunlara çözüm üretmesini istedi.

Esnaf, Darbe Üstüne Darbe Yiyor

Görüşmelerin ardından açıklama yapan Turhan, “Yıkılan dükkânlarda kiracı olarak faaliyet gösteren esnafa yer gösterilmeden ‘çıkın’ denilmiş. Bu insanlar yeni bir işyerini nerede bulup kiralayacak? Sizin kiralardan haberiniz var mı? Evine ekmek götürmekte zorlanan esnaf, bulduğu işyerini neyle, hangi parayla düzenleyecek? Aynı uygulama belediyeye ait dükkânlarda da yapılıyor ve esnaf kaderiyle baş başa bırakılıyor. Bir başka problem de, ev ve dükkân sahiplerine ödenen parayla ilgili. Döviz fiyatları katlanırken, emlak fiyatları da arttı. Şimdi bu insanlar aldıkları paralarla nasıl yeni ev ve dükkân alacaklar, düşünüyor musunuz? Çözüm insanımızın bankaya gidip, faizle borçlanması ve alın terini yıllarca bankalara ödemesi midir? Mesele insanları oradan çıkarmak değil, bunu hakkaniyetli ve adaletli bir şekilde yapmaktır” dedi

Esnafa ‘Başınızın Çaresine Bakın’ Diyemezsiniz!

“Ekonomik kriz, halkımızı perişan etti. Küçük bir kesim hariç herkes mağdur. Bugün buraya esnaf kardeşlerimizin sesi olmak için geldik. Seslerini yetkililerin duymadığından, kendilerine kimsenin kulak vermediğinden yakınıyorlar. ‘Seçim zamanı siyasetçiler kapımızı aşındırıyordu, şimdi neredeler’ diye soruyorlar. Muhatap bulamadıklarını, herkesin topu başkasına attığını söylüyorlar. Eğer yapılan bir iş varsa, kurumlar, idareciler birbirinden rol çalarak ‘Ben yaptım, biz yaptık’ yarışına giriyor. Ama eğer ‘Sorumlu kim’ deniliyorsa, hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Tabii vatandaşımız bu tabloyu görüyor ve unutmuyor.”

Biz Çalışmalara Değil, Oluşturulan Mağduriyetlere Karşıyız

Saadet Partisi’nin insana hizmet odaklı bir siyaset anlayışına sahip olduğunu, birilerinin iddia ettiği gibi hizmete karşı olmadıklarını dile getiren Turhan, “Her çalışmanın bir maliyeti vardır, bunu biliyoruz. Fakat ‘kamu yararı gerekçesiyle’ yapılan çalışmalarda yaşanan mağduriyetleri, devleti yönetenler gidermek zorundadır. Hizmet edilenler bu ülkenin vatandaşlarıdır da, mağdur olanlar bu ülkenin vatandaşı değil midir? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Anayasada Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olduğu yazmıyor mu? Bu nasıl sosyal devlet anlayışıdır? Kamu idaresi, yapılan çalışmalar dolayısıyla mağdur olan, işini kaybeden insanlara yardımcı olmak zorundadır. Kimin parasını, imkânını bu insanlardan esirgiyorsunuz? Yoksa garantili geçişlerle, hasta garantileriyle yapılan ballı ihalelerden geriye para mı kalmadı?” ifadelerini kullandı. 

Siyaset kurumunun çözüm üretme ve problem çözme sanatı olduğunu dile getiren Turhan, “Çalışmalarla ilgili fotoğraf paylaşımında tam kadro yer alan iktidar partisinin vekil ve siyasetçileri, şimdi neredesiniz? Neden sıkıntının ve mağduriyetin fotoğrafında yer almıyorsunuz?” diye konuştu.

Halkımızın Sesi Olmaya Devam Edeceğiz, Sürecin Takipçisi Olacağız

“Nerede bir sorun varsa, nerede bir mağduriyet varsa Saadet Partisi olarak biz orada olacağız” diyen Turhan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Halkımızın yaşadığı problemlere duyarsız kalamayız. Biz adaletten, Haktan yanayız. Güçlülerin değil, haklıların sesiyiz. Milli Görüşün hem yerelde hem de hükümette olduğu dönemlerde hep bu anlayışla hizmet ettik, halkımız da bunu dile getiriyor. Çünkü biz güçlüden değil, haklıdan yana olduk. Her zaman adaleti üstün tuttuk, bundan sonra da aynı anlayışla siyaset yapmayı sürdüreceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber