banner240
banner237
banner238

FERRERO’YU VE İKTİDARI UYARIYORUZ!

. Fındık 15 TL olmalıdır

. Esiroğlu fabrikasının ve 300 işçinin ne olacağı kamuoyuna açıklanmalıdır.

. CHP, üretici ve işçilerin yanındadır ve 
her türlü meşru yolla ülke, üretici ve işçi çıkarları savunulacaktır.

Geçen sezon, Fiskobirlik’in devre dışı bırakılmasıyla tamamen kolu kanadı kırılan örgütsüz fındık üreticisi, Ferrero başta olmak üzere özel kesimin spekülatif ataklarıyla fındığını düşük fiyata satmak zorunda bırakıldı. Bir çok üretici zararına satış yaptı.

Yazık ki hükümet, Toprak Mahsulleri Ofisi’ni zamanında devreye sokmadı. Soktuğunda da, piyasada üretici alehine oluşturulan fiyatı kalıcı hale getirdi.

Yani üretici, başta Ferrero olmak üzere büyük üreticiler ve hükümetin kurbanı oldu.

Şimdi yeni sezonun başında, benzeri bir senaryo yaşama geçirilmek isteniyor. Taban değil tavan fiyat olarak 11 TL civarında bir rakam zikredilerek piyasa buna hazır hale getirilmeye çalışılıyor. Artan maliyetler hesaba katılmadan, sadece alıcıların çıkarlarını öne alan bir alım politikası dayatılıyor.

Oysa olması gereken fındık fiyatı enaz
15 TL'dir. Bunun altındaki her fiyat üreticiye zarar ettirecek fiyattır.

Fiyatları kırmak isteyenlere ve üreticiye ölümü göstererek sıtmaya razı etmeye çalışanlara karşı CHP olarak üreticimizin yanında olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

KAPATILAN FABRİKA

Öte yandan, Trabzon Esiroğlu’nda bulunan Ferrero’ya ait fabrikanın kapandığı, 300 işçinin 6 ay süreyle ücretli izne çıkartıldığı açıklandı.

Fabrika Neden kapatılmıştır? 
Akibeti ne olacaktır? Ücretli izne çıkarılan işçileri, bu süre sonunda nasıl bir gelecek beklemektedir?

Ferrero tarafından bir açıklama yapılmış, ancak bu sorular yanıtsız kalmıştır. Açıklamada, yenilikçi bir anlayıştan söz edilmektedir, ancak bu fabrikanın ne olacağı somut olarak açıklanmamaktadır.

Ferrero’yu Esiroğlu fabrikasının ve işçilerin ne olacağı konusunda daha somut, doyurucu bilgilerle açıklama yapmaya çağırıyoruz.

UYARIYORUZ

CHP, her daim üretici ve işçilerinin yanındadır. CHP, kurallara uygun, adaletli davranan, kendi çıkarları yanında ülke ve milyonlarca insanın çıkarlarını gözeten özel sektörün de yanındadır.

Gerek fındık politikası ve gerekse fabrikanın kapatılmasında üretici ve çalışanlar alehine olacak her girişime, her oldu bittiye karşı, hukuki kurallar içerisinde her türlü itiraz ve gerekirse eylemin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. 26.07.2018

Ahmet Kaya

CHP Trabzon Milletvekili

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber