FINDIK ÜRETİCİMİZİN EMEĞİ, İTALYAN  ÇİFTÇİSİNİN EMEĞİNDEN DAHA MI DEĞERSİZ?

Turhan, yabancı bir firmanın serbest piyasada fındık alım fiyatları üzerinde baskı oluşturduğu ve buna uymayan tüccardan fındık alımı yapılmadığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

BUNUN ADI SERBEST TİCARET DEĞİL, ÜRETİCİNİN ALIN TERİNİ GASPETMEKTİR

Ziraat Odaları Birliği Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar, Türk fındığının en büyük alıcısı İtalyan firma ve işbirlikçilerinin taban fiyatın altında ürün alımı yönünde haksız rekabet yaptığını ve devlete meydan okuduğunu söylüyor. Oysa bu firmanın ülkesi İtalya'da fındık üreticisi kg başına 9 Euro, yaklaşık 165 lira fiyat istiyor. Bizim üreticimizin emeği, İtalyan çiftçisinin emeğinden daha mı değersizdir?

MARİFET TABAN FİYAT AÇIKLAMAKTA DEĞİL, O FİYATIN ARKASINDA DURMAKTADIR

Ekonomik krizde iyice bunalan ve fındığını satmak zorunda kalacak vatandaşlarımızı bu spekülasyondan koruyacak olan iktidardır. Üretici 60 lira beklerken, 'müjde' denilerek 54 lira fiyat açıklamakla iş bitmiyor. Cumhurbaşkanına teşekkür ilanları panolarda dururken fındık üreticisinin ve bazı tüccarların karteller tarafından kıskaça alınması kabul edilemez. Ülkeyi yönetenler harekete geçmeli ve üreticinin hakkını korumalıdır.

AK PARTİ TERCİHİNİ ÜRETİCİDEN DEĞİL SERMAYEDEN YANA YAPMIŞTIR

AK Parti tercihini üreticiden değil sermayeden yana yapmıştır. Maliye Bakanı geçtiğimiz günlerde bunu net bir şekilde ifade etmişti. Bugün fındıkta yaşananlar, bunun net bir ifadesidir  400 bin fındık üreticisi aile, bu tavrı görmektedir. Seçmen bunun hesabını sandıkta mutlaka soracaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber