banner240
banner237
banner238

“İmam Hüseyin, mübarek kanıyla İslam’ı kurtarmıştır”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Kerbela hadisesinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BTP liderinin mesajı şu şekilde;

“Bugün İslam tarihinin en acı olayı olan Kerbela hadisesinin yıl dönümü.

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da insanlığın gördüğü en vahşi şekilde şehit edilmesinin üzerinden 1383 yıl geçti.

Hicri takvime göre 10 Muharrem 61'de Peygamber efendimizin torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki 72 kişi Emevi Yezid’in askerlerince katledildi.

Ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın ifadesi ile peygamber torununa yapılan bu alçak saldırı bir vahşettir, bir soykırımdır.

Kerbela hadisesi birçok yönüyle önem arz etmektedir.

Kerbela gasp edilmiş bir hilafet makamında oturan kişinin gerçek İslam’ı ve temsilcilerini yok etme planı kapsamında atılmış bir adımdır.

Peygamber torununu, ümmetin imamını, güya İslam adına katlettiler.

Kufe’den kendisine gelen, ‘Gel başımıza geç’ şeklindeki bir davet üzerine yola çıkan İmam Hüseyin, aslında yolun sonunda yalnız bırakılacağının ve olacakların farkındaydı.

Bu bakımdan Hz. Hüseyin’in başına gelecekleri bile bile kıyam etmesi, batıla karşı açılan bir Hak bayrağıdır.

İmam Hüseyin’in bu kıyamı İslam’ın Ehl-i Beyt eliyle yeniden gönüllere kazınmasına vesile olmuştur. Adeta İmam Hüseyin, mübarek kanıyla İslam’ı kurtarmıştır.

Geldiğimiz nokta itibariyle bizlere düşen, başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyası içinde birlik ve beraberliği sağlamak ve içimizdeki kuzu postuna bürünmüş kurtlara aldanmamak olacaktır.

Bu vesileyle İmam Hüseyin ve yarenlerini derin bir hüzünle yâd ediyor, yüce Allah’tan şefaatlerini niyaz ediyorum. Gönlünde Ehl-i Beyt sevdası olan cümle İslam aleminin başı sağ olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber