İYİ Parti Trabzon'da Azmi Kuvvetli Yeniden Başkan

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi Ganita çay bahçesinde yapıldı. Çift listeyle gidilen seçimlerde İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile Tuna Taşkın’ın listesi yarıştı.

Seçim sonucunda 293 oyla kazanan mevcut başkan Azmi Kuvvetli olurken Tuna Taşkın ise 124 oyda kaldı

KONGREDEN NOTLAR

Kongreye İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve partililer katıldı.

Şükrü Kuleyn Başkanlığında oluşturulan kongre Divanı sonrasında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise Faaliyet Raporu ve Mali rapor okundu ve yapılan oylama ile kabul edildi. 

KONUŞMALAR YAPILDI

Kongrede seçim öcesinde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık konuşma yaptı. Sonrasında Başkan Adayı Tuna Taşkın ve ardından İl Başkanı ve Başkanı

Adayı Azmi Kuvvetli konuşma gerçekleştirdi.
Kuvvetli seçimler öncesinde yaptığı konuşmada, "

Sayın divan,
Sayın Milletvekillerim,
Sayın Kurucular Kurulu üyelerim,
Sayın il başkanlarım, İlçe başkanlarım
Siyasî partilerimizin kıymetli il başkanları, ilçe başkanları 
Basınımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın kıymetli mensupları,
Aziz misafirler, aziz dava arkadaşlarım.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Sözlerime başlamadan önce kongremizi şereflendiren siz değerli haziruna ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Tarihten silinmek üzereyken koca Osmanlı imparatorluğu üzerinde oynanan oyunlara karşı zor ve imkansız şartlarda çetin savaşlar kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına selam olsun. Eşsiz önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu kutlu toyumuzu gerçekleştirmemize vesile olan partimizin iktidarı yolunda gecesini gündüzüne katan yol başçımız Sayın Meral Akşener’e saygılarımı sunuyorum.

Partimizin kuruluş aşamasında illerde ve ilçelerde teşkilâtlarımızın hızla kurulmasına öncülük eden, bu anlamda genel başkanımızın deyişiyle bir inanılmazı başaran Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın'a teşekkürlerimi sunuyorum.

Güzel ülkemizde herkesin korktuğu, sınandığı bu zor dönemde korkulara aldırmadan İYİ Partiye gönül vermiş, emek vermiş, mücadele etmiş kıymetli dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu güne kadar Trabzon teşkilatımızın her bir kademesinde görev almış kıymetli dava arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. 

Kıymetli dava arkadaşlarım, kişisel bir karar yüzünden burada değilim. Partide görev aldığım günden bugüne kadar kimseyi ötekileştirmeden sadece kapılarımızı değil gönüllerimizi de herkese açtık. Bu anlayışı partide hakim kılmak ve sürdürmek için buradayım. İYİ Parti’nin İl Başkanı olarak Trabzonlu hemşerilerimin gönüllerini kazanmak için buradayım. 

AK Parti’nin 18 yıllık iktidarı döneminde gençlerimizin kaybolan umutlarına yeniden umut olmak, toplumsal kucaklaşmayı sağlamak, müreffeh bir Türkiye ideali için İYİ Parti’nin başlattığı iktidar yolculuğuna katkı vermek için buradayım. Trabzon teşkilatı olarak bu güne kadar olduğu gibi gövdemizi değil, başımızı taşın altına koyarak verdiğimiz mücadeleyi bundan sonra da devam ettirmek için buradayım. Teşkilat mensuplarımızla yaptığım istişareler sonucunda oluşan ortak iradeye kayıtsız kalamadığım için buradayım.

Kurulduğu günden bu yana duruşuyla mücadelesiyle Türkiye’ye demokrasi dersi veren Türk Milletinin umut ışığı olan İYİ Partimiz bugün ilimizde önemli bir günü daha yaşıyor. İYİ Parti’nin kongresiyle Tarihi Ganita tarihi bir güne ev sahipliği yapıyor.

Bugün burada gerçekleştireceğimiz kongrenin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum . İYİ Partiye hizmet etmiş her bir arkadaşımızın kongrede aday olma hakkı vardır. Adayların bugüne kadar partimize yaptıkları hizmetleri ve bundan sonra ortaya koyacakları büyüme hedeflerini değerlendirecek bir delegasyonumuz var. Onların iradeleriyle seçilecek il başkanımız hepimizin il başkanı olacaktır. Kongre sonrası küskünlüklerin olmaması için bana düşen görevi dün yaptığım gibi yarın da yapacağımdan hiç şüpheniz olmasın.

Bizim İYİ Parti’deki siyaset anlayışımız; siyasi ahlakı, siyasi nezaketi, siyasi adaleti, fazileti liyakati ve siyasi üslubu bu partinin temel ilkeleri, temel erdemleri olarak siyaset üslubuna kazımaktır. İYİ Parti milliyetçi, kalkınmacı ve demokratik bir siyasi anlayışla Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk Milleti’nin ortak paydası olarak kabul etmektedir. Bizler bu mesuliyetimizin farkındayız. Bu anlayışı hakim kılacak sorumluluk sahibi kadrolarız.

Bugün yapacağımız kongrenin asla kaybedeni olmayacaktır. Kazananı ise Türk demokrasisinin son kalesi İYİ Parti olacaktır. Dolayısıyla kongrede seçimi kazanacak aday; bunu bir zafer değil, iktidar yolundaki mücadeleye bir başlangıç olarak görmelidir. Türk siyaseti, ülkemiz ve milletimizin çok zor günlerden geçtiği bir dönemdedir. Çünkü adı konulmamış denge ve denetimden uzak ucube bir sitemle yönetiliyoruz.

Bu sistemle Türk milletinin refah seviyesi yükseltilemez. Yükseltilse bile sosyal devlet olmanın icapları yerine getirilemez. Bugün Türkiye’yi yönetenlerin esas amaçları topluma hizmet noktasında yoksullukla mücadele değildir. Yoksulluğu bir siyasi rant aracı olarak kullanmak bundan siyasi fayda sağlamak ve üreten bireyleri desteklemek yerine, ‘biz gidersek bu yardımlar kesilir’ ifadeleriyle milleti üzerinde korku politikası gütmektedir. Bu tutum da toplumun büyük bir kesimini AK Parti iktidarının müşterisi haline getirmektedir. Türk Milleti bunu hak etmiyor.

Milli gelir artmış ve ülke zenginleşmişse sosyal devlet olmanın gereği toplumun refah seviyesi maaşlara yapılacak yüksek artışlarla ortaya konulur. Asgari ücretin çok altında maaş alan veya sosyal güvencesi olmayıp hiç maaşı olmayan insanlara kömür, makarna dağıtarak toplumun refah seviyesi yükseltilemez.

2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde ‘17. Büyük ekonomiye sahip olan Türkiye 10 yıl sonra 10.cu büyük ekonomi olacak’ iddiasını kullanarak iktidarda kaldı. Ancak maalesef iktidarlarının 18.yılında Türkiye’nin ekonomisini batırma noktasına getirdiler.
Bu milletin derdi elbette sadece ekonomi değildir. Türkiye menfaatlerini koruyacak bir dış politika yerine sadece komşuları ile değil dünya devletleri ile kavgalı hale getirilmiştir.
Mavi vatanda Türkiye’den gözle görülür mesafede bulunan Akdeniz’deki adalarımızın Yunanlılar tarafından işgal edilmesine iktidar sessiz kalmıştır. Yanlış Suriye politikası bizi Suriye bataklığına gömmüştür. F-35 ve S-400 konusunun ise nasıl sonuçlanacağı belli değil. Ayasofya’da yaşanan hadiseye gelince; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dua edip hayırla yad etmelerini elbette beklemiyordum. 
Lakin bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e “lanet” okuyacak kadar alçalmış Atatürk düşmanı, yunan aşığı fesli Kadirlerin yetiştirdiği müptezellerin
Türk Milletinin nazarında bir değeri yoktur. Lânet okunması gereken varsa onlar da İstanbul müstevliler tarafından işgal altında iken İngiliz gemisine binip kaçanlardır.

Herkes bilmelidir ki, Atatürk düşmanlığı yapanlar aynı zamanda Türk Devletine ve Türk milletine de düşmandır. Ayasofya Camisi artık bundan sonra ibadete açık siyasete kapalı olmalıdır. AK Parti bu ve bunun gibi örneklerle kendi seçmenini konsolide etme uğruna toplumu ayrıştıran, ötekileştiren, kamplaştıran bir siyasi anlayış ile Türkiye’yi ileriye taşıyamaz. Yargı dahil ülkenin bütün kurumları siyasallaşmıştır. Sadece taraf oldukları için haksız yerde istihdam edilen insanlar ülkeyi yönetecek noktalara getirilmiştir. Oluşan bu ortam ülkenin zaman içerisinde gelişmişlik bakımından geriye gitmesine neden olmuştur. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in Türkiye’de biriken sorunların çözümü için önerdiği ortak aklın işletileceği memleket masası önemli bir çağrıydı. Bu çağrıya kulak vermeyenlerin dertleri millet değil iktidarda kalmalarıdır. Bizler, milletimizin birliği, dirliği ve geleceği için milli ve ilkeli duruşları olan liyakat sahibi insanları yönetimde özne yapan bir anlayışla ülkeyi yöneteceğiz.


Türk Milletinin ve devletinin özlediği barış, huzur ve adalet tablosu İYİ Parti iktidarı ile oluşacaktır. Bu çok yakındır. An itibariyle;
Gecenin en karanlık anı, fecir vaktindeyiz. Güneşi bekleyin..!
Hiç endişe etmeyin..!
Merhum Akif diyor ya;
“Doğacaktır; Sana vadettiği günler Hakk'ın, Kim bilir? Belki yarın! Belki yarından da yakın!”
Bizler bu mesuliyetimizin farkındayız.

Bugüne kadar zor şartlarda imkansızı başaran bizler, bundan sonra ortaya koyacağımız çalışmalarla Allah’ın izniyle önümüzdeki seçimlerde Türkiye’nin üzerinin iyilik güneşi ile aydınlanmasını sağlayacağız ve sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapacağız.

Değerli dava arkadaşlarım, Genel başkanımız Meral Akşener’in  hayata geçirmek istediği ve Türkiye’nin çıkışı olarak gördüğü aynı kol mesafesinde Türk milletini bayram sofrasında buluşturma projesini toplumun huzuru ve refahı için mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu proje Türk Milletinin bir ve eşit haklara sahip olabilme projesidir. Bu İYİ Parti’nin iktidar olması ile mümkündür.

Artık Türk milletinin refah seviyesi yüksek, adaletin işlevselliğinin tam olduğu, yaşanılabilir bir Türkiye özlemi iyice artmıştır. 
Bu özlemimizi Cahit Sıtkı Tarancı dizelerinde ne güzel nakşetmiş.
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun.
Cahit Sıtkı’nın dizelerindeki memleket özlemini gerçeğe dönüştürecek olan siyasi hareket ise İYİ Parti’dir. 
Bu düşüncelerle konuşmama son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.
işte her iki dayın listeleri

İşte kazanan Liste

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber