İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Sarp Sınır Kapısı’nda...

Türkiye'nin Kafkas ülkelerine açılan kapısı Sarp Sınır Kapısında pandemiden dolayı Gürcistan'ın uyguladığı tedbirler nedeniyle Karadeniz Sahil Yolunda kilometrelerce TIR kuyrukları oluştu, tır şoförleri mağdur oldu.


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, beraberinde İYİ Parti Hopa İlçe Başkanı Mürsel Şişman ve Kemalpaşa İlçe Başkanı  Erdoğan Basbay ile birlikte sınır kapısında yaşanan sorunlar nedeniyle oluşan TIR kuyruklarında günlerce bekleyen TIR şoförlerini ziyaret etti, sarp sınır kapısına giderek yetkililerden bilgi aldı. 


Burada bir açıklama yapan Örs, “Türkiye'den Gürcistan'a giriş yapmak için Arhavi'den başlayıp, Sarp sınır kapısına kadar uzanan yaklaşık 30 km. lik TIR kuyruğunda günlerce bekleyen, adım adım ilerleyen TIR şoförü kardeşlerimin çektiği sıkıntıları yerinde tespit etmek için buradayım. TIR şoförü arkadaşlarımızın mağduriyetleri oldukça büyük. Şoförlerimiz ülke ekonomisine katkı sunmak için çıktıkları bu yolda perişan oluyor. Kapıdan ne zaman geçecekleri belli değil. Sorunları bir hayli fazla. Çöp sorunu var, Banyo sorunu var, tuvalet  sorunu var, her şeyden önemlisi sınır kapısına gelseler bile kaç günde geçeceklerinin endişesi var.” dedi.


Şoförlerin yaşamış oldukları mağduriyetleri TBMM gündemine taşıyacağını belirten Örs, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Günlerce yollarda beklemek zorunda bırakılan TIR şoförü vatandaşlarımızın “çağımız bilgisayar çağı ama hala ilkel bir bakış açısı ile bu sıkıntıları yaşıyoruz, bize yaşatıyorlar. Sesimizi lütfen yetkililere duyurun.” serzenişi haklı ve yerindedir. Yetkililer burada yaşananlardan habersiz midir? Haberleri var ise neden çözüm için bir adım atılmıyor anlamakta zorluk çekiyorum. Devlet eliyle bu mağduriyet ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır.”  

Açıklamasının sonunda konunun takipçisi olacağını söyleyen İYİ Parti Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Hepinizin evi-eşi-çocuğu var, siz bir taraftan Ülkemiz ekonomisinin yükünü çekerken, diğer taraftan ailenizin de yükünü çekiyorsunuz. Kutsal bir görev ve sorumluluk ifa ediyorsunuz ama çektiğiniz eziyet ülkemize yakışmıyor. İnşallah bu sorunları TBMM gündemine taşıdığımızda bir çare ve çözüm üretilir. Özellikle nakliyecilerimizin sorunlarını dinledikçe ülkemiz adına üzüntü duydum. İnşallah bu sorunları sizlerle, ilgili sivil toplum örgütleri ile el ele vererek aşacağız. Tekrar buralara geleceğimi bilmenizi isterim.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber