İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs "Ak Parti Karadenizi gözden çıkarmıştır" dedi. 

Örs, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, , "Hükümetin açıklamış olduğu bu fiyata baktığımız zaman anlaşılan o ki; AKP iktidarı Karadeniz'i gözden çıkarmıştır. Artan maliyetler, zamlar ve enflasyonu göz önüne alırsak açıklanan fındık fiyatını üreticiyi yok saymak olarak değerlendirebiliriz. 

Biz İYİ Parti olarak, veriye dayalı, bilimsel hesaplamalarla; çiftçilerin kullandıkları arazinin kira değerini, bahçe ve ekipmanların amortismanını, tesis yıpranma değerini yani çiftçilerimize yıllardır unutturulan bütün giderleri hesaba katarak ve hesaplanan maliyetin üstüne fındık üreticimizin yüzü gülsün diye de %20 kâr ekleyerek fındık üreticimizin emeğinin karşılığını alması adına fındık fiyatının en az 74 TL olması gerektiğini ifade etmiştik. Ama maalesef üreticilerin beklentilerinden uzak, sıkıntılarının daha da artacağı bir fiyat açıklandı. Açıklanan 54 TL fiyat, iktidarın üreticiyi görmezden geldiğinin, yerli ve millîlik naralarının sadece sözde kaldığının göstergesidir. 

Genel Başkanımız Meral Akşener geçen hafta Giresun, Ordu ve Samsun'da, büyük bir çoğunluğu fındık üreticisi olan vatandaşların sorunlarını sahada dinledi. Üretici kan ağlıyor. Algı operasyonları ile bir yere varılamaz. Bu algı operasyonlarıyla ülkeyi güllük gülistanlıkmış gibi gösteriyorlar. Bu algı operasyonlarına zaman harcayacaklarına milletin derdini çözmeye çalışmalıdırlar. 

Olması gerekenin altında açıklanan fiyatı müjde gibi sunan Ak Parti masal anlatmayı bırakıp çiftçimize destek olmalıdır. Alan bazlı destekten üretim bazlı desteğe geçilerek fındıkta üretim ve verimlilik arttırılmalıdır. Fındık üreticimizi yabancı şirketlerin ve özel sektörün insafına bırakmamalı, üreticiyi koruyacak denetleme mekanizması oluşturulmalıdır. 

İYİ Parti olarak, çiftçimizin emeğini savunmaya devam edecek, bizim iktidarımızda üreticilerimiz hak ettiği desteği alacak, yabancı şirketlerin insafına bırakılmayacaktır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber