banner240
banner237
banner238

İYİ PARTİ YOMRA'DA ESNAFI DİNLİYOR

SGK PRİMLERİNİN YÜKSEKLİĞİ ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şimşek, SGK primlerinin yüksek oluşunun esnafın belini büktüğünü söyledi. Devletin bu konuda tedbir alıp esnafı rahatlatması gerektiğini ifade eden Şimşek, pandemi sürecinde para kazanamayan esnafın, kirasını ödemekte de ciddi zorluklar çektiğini ifade etti. Şimşek, "Esnaflar, toplumun bel kemiğidir. Bu iki hususta esnaf, rahatlatılmalıdır" dedi.

HALKBANK YOMRA'DA ŞUBE AÇMALI

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Asım Adakul da Kooperatif olarak iş yapmak isteyen bütün esnafın yanında olduklarını, özellikle bu dönemde esnafa daha fazla katkı vermek istediklerini ifade etti. Devletin bir çok alanda destek vermesine rağmen esnafa beklediği desteğin verilmediğini kaydeden Adakul, "Faiz oranları yükseldi. Esnaf kazanmadan kredi ödüyor. Ayrıca Yomra'da Halkbank şubesi olmaması kredi sürecini uzatıyor. Tüm ilçelerde Halkbank şubesi var ama Yomra'da yok. Buna bir anlam veremiyoruz. Bir çok defa bizlere söz verilmesine rağmen Halkbank şubesi Yomra'da açılmadı. Devletimiz tarafından esnafa gerekli desteğin verilmesini ve Yomra'da Halkbank şubesinin açılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

EKONOMİYİ AYAKTA TUTMANIN YOLU, ESNAFIN AYAKTA KALMASINDAN GEÇER

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Akgül ise değerlendirmesinde İYİ Parti olarak sürekli sokakta olduklarını ve halkın sorunlarını gündeme getirdiklerini ifade etti. Milletin Türkiye genelinde İYİ Parti'ye şimdilik muhalefet görevi verdiğini dile getiren Akgül, "Milletimizin verdiği görev için sokaklardayız. Esnaflarımızın derdini dinliyor, genel merkezimize raporluyoruz. Gerçekten esnaf zor durumda. Ülkemizde zaten bir ekonomik kriz vardı. Pandemi bu krizi daha da ağırlaştırdı. Pandemiye karşı, haklı olarak alınan tedbirlerde en çok esnafı vurdu. Esnaf dükkanını açmayacak, açsada iş yapamayacak ama hem kirasını ödeyecek, hem SGK primini ödeyecek, hemde kredi taksitlerini ödeyecek. Buna imkan yok. Bu konularda gerekli düzenlemeler derhal yapılmalıdır. Yetkililer esnafın sesini duymalıdır. Esnaf toplumun belkemiğidir. Esnaf batarsa toplum batar. Ekonomiyi ayakta tutmanın yolu, esnafın ayakta kalmasından geçer" ifadelerini kullandı.

HALKBANK ŞUBESİNİ SIK SIK GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Yomra'da Halkbank şubesinin olmamasınında çok ciddi bir eksiklik olduğunu kaydeden Akgül, "Halkbank bir esnaf bankasıdır. Yomra'nın 4'te 1'i kadar esnafı olmayan ilçelerde Halkbank şubesi var ama Yomra'da yok. Bu büyük bir eksikliktir. Bu konuyu artık sık sık gündeme getireceğiz. Yomra'nın şehir merkezine yakın oluşundan ilçemizde Halkbank şubesi açılmadığı ifade ediliyor lakin esnafımızın kredi talepleri uzun süreçler alıyor ve Trabzon'a gidip Halkbank şubesinde işlerini halledebilmesi için dükkanını kapatması gerekiyor. Yomra esnafı bu çileyi çekmemelidir. Devletimizin yetkilileri bu sese kulak vermelidir" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber