Kimlerle ne anlaşmalar yapıldı, kimlere ne sözler verildi?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, TELE 1 kanalında katıldığı programda ekonomi gündemini değerlendirdi.

Programda kendisine sorulan ilk soru doların 18 liradan 11 liraya düştüğü Pazartesi gecesinde piyasaya 40 milyar dolar sürüldüğü yönündeki açıklaması ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin bu açıklamaya verdiği cevap oldu.

“Piyasaya en az 40 milyar dolar para sürüldüğünü söyledim. Sayın Bakanımız da bana bir cevap olarak, ‘Bu işi 40 milyar dolarla yürütüyorlar dediğimi söylemiş” İfadelerini kullanan BTP lideri şöyle konuştu; “Bir kere ben ‘yürütüyorlar’ demedim,   öyle bir ifadem olmadı. ‘Yürütme’ ifadesi Sayın Bakan'ın bilinçaltına, aklına nereden gelmiş onu bilmiyorum. İkincisi şu, 'Bunun için Türkiye piyasasında 40 milyar dolarlık işleme ne gerek var?’ diye bir sözü oldu sayın Bakanımızın. Bu söz Türkiye piyasasına, Türkiye ekonomisine hakarettir. Neden hakarettir? Siz 450 milyar dolar dış borcu olan, 800 milyar dolara yakın gayrisafi milli hasılası olan bir ülkenin para birimini 3- 5 milyar dolarla 18 liradan 12'lere düşüreceksiniz. Bu mümkün bir şey değil. Burası Mozambik mi? Burası Zambiya mı? Burası nere? Hangi ülkede yaşıyoruz? Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti. 80 milyonun üzerinde bir nüfusumuz var. 800 milyar dolar civarında GSMH var. Şimdi böyle bir piyasada paranın değerini yüzde 50 düşürebilmeniz için bu piyasaya ciddi anlamda bir doları sürmüş olmamız gerekiyor. Bunun başka bir izahı olamaz.”   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber