Millet Partisi MKYK Üyesi Mehmet Mutluoğlu  "Ağustos ayı, zaferler ayımız kutlu ve mutlu olsun.

Yepyeni destanlar yazma vaktidir."
dediği basın bildirisinde şu açıklamalara yer verdi:

Basın Bildirisi

AĞUSTOS,ZAFERLER AYIMIZ VE ZAFER HAFTAMIZ KUTLU VE MUTLU OLSUN!
YEPYENİ DESTANLAR YAZMA VAKTİDİR

Anadoluyu bize vatan yapan 1071 Malazgirt Zaferinden önce Sultan Alparslan elçilerini Romen Diyojen’e gönderir; barış ister.
Ancak Romen Diyojen’in Sultan Alparslan’a gönderdiği mesaj şudur: “Bahar gelince altlarımı Hemadan’da sulatır, kış gelince Rey’de konaklarım.” şeklindedir. Rey şehri o zaman Selçuklu’nun başkentidir.

Bunun üzerine savaş artık kaçınılmaz olmuştur. 50.000 kişilik Türk ordusu ile 250.000 kişilik Bizans ordusu Malazgirt Ovası’nda karşı karşıya gelmiştir.

YA RAB! Bu SENİN ORDUNDUR ONU MUZAFFER KIL!
Sultan Alparslan beyaz kefen elbiselerine bürünmüş beyaz atının üzerinden Malazgirt Ovası’nda atından inerek secdeye kapanır; ellerini Allah’a açar: “Ya Rab Ya Rab  bu senin ordundur bu senin ordundur onu muzaffer kıl!” diyerek dua eder.

TÜRK MİLLETİ’NİN ASALETİ

50.000 kişilik Müslüman Türk ordusu 250.000 kişilik ve her yönüyle Türklerden çok daha üstün olan Bizans ordusunu büyük bir bozguna uğratır. Romen Diyojen Sultan Alparslan’ın tutsağıdır.

Sultan Alparslan tutsağı Romen Diyojen’e  sorar: “Eğer ben senin tutsağın olmuş olsaydım ne yapardınız?”

“Ya bütün vücudunu parça parça yapar Anadolu’nun her tarafına saçardım veya seni atımın kuyruğuna bağlar Anadolu’nun her tarafında gezdirirdim.” 
“Ya benim ne yapmamı beklersin. “Herhalde aynısını yaparsın.” diye söyler.

Ama Sultan Muhammet Alparslan Müslüman Türk’ün büyük asaletini ortaya koyar.” Hayır ben aynısını yapmayacam. Sen şu anda benim misafirimsin ve serbestsin.” der.

SAKARYA İLE MÜSLÜMAN TÜRK’ÜN KARA TALİHİ AK YAZIYA ÇEVRİLMİŞTİR.

Aradan yüzyıllar geçer Sakarya Savaşında; Türk’ün kara talihini ak yazıya çeviren Sakarya Savaşı’nın Baş komutanı gazi Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1922’de büyük Taarruzu başlatır ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşıyla düşmanı tarumar eder. 9 Eylül 1922’de İzmir’den düşmanı denize döker.

Yunan komutanı Trikopis daha önceden “Ben  aynı masada Türk kızlarıyla rakı içeceğim.”diyen Trikopis Mustafa Kemal Atatürk’ün tutsağıdır.

Atatürk İzmir’e girerken Pera Palas’ta ayağının altına serilen Yunan bayrağını kaldırtır ve “Bayrak çiğnenmez.” diyerek büyük bir alicenaplık ve Müslüman Türk’ün büyük hasletini ortaya koyar.

Ve Yunan generali Trikopis’i  büyük dedesi Anadolu’yu bize vatan yapan Sultan Muhammet Alparslan gibi Anadolu’yu tekrar yeniden feth eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk serbest bırakır.

Anadolu’yu bize vatan yapan feth eden Sultan Muhammet Gazi Alparslan ve onu ikinci kez yeniden feth eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle şükranla yâd ediyor bütün aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum.

YEPYENİ DESTANLAR YAZMA VAKTİRİR.

Rahmetli Atatürk tarafından Hatay’ın alınmasıyla, rahmetli Ecevit ve Erbakan tarafından Kıbrıs’ın alınması ile başlayan ikinci fetih Hareketi’nin Suriye ve Irak’ta Türkmeneli’nin kurulmasıyla Türk illerinin kurtarılmasıyla devam etmesini yüce Allah’tan niyaz ediyor; büyük milletimin bu büyük hedeflere yönelmesini arzu istirham ediyorum.

Zaferler ayımız ve zaferler haftamız kutlu ve mübarek olsun.

Müslüman Türk milleti için yeni fetihler ve yepyeni zaferler ve destanlar yazma vaktinin geldiğini; Türk milletinin buna göre maddeden ve manen kendisini hazırlaması gerektiğini ifade ediyor; hepinize selam ve saygılar sunuyorum.

26 Ağustos 2022
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber