Milletvekili CORA, Uzunsokak’ta esnafı ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) çalışmaların ardından Trabzon’a gelen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, dün Trabzon’un Ortahisar ilçesinin en işlek caddelerinden biri olan Uzunsokak’ta Esnafı ziyaret etti. 

DOLAR DÜŞTÜ AMA ÜRÜNLERİN FİYATLARI DÜŞMEDİ

Milletvekili CORA’ya ziyaretinde AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin ÇEBİ de eşlik etti. Ziyaretlerin ana gündem maddesi fiyatlarda yaşanan artış oldu. Esnafın, “Dolar çıktığı zaman aldığımız ürünlerin fiyatlara yapılan zammı anladık ancak şu anda dolarda bir düşüş var, fiyatlar aynı şekilde yüksek. Biz toptancıdan aldığımız fiyatı inanın müşterimize söylemekten çekiniyoruz dolar düştü ama fiyatlar düşmedi.“ dedi.

6-7 AY SONRA ÇOK FARKLI DURUM OLACAK

Milletvekili CORA, dövizde bir süre yaşanan ani yükselişin Türkiye ekonomisini yansıtmadığını vurgulayarak, “Dövizde yaşanan bu artış bir anda piyasada panik havası oluşturdu. Bu yaşanan panik havası bir anda fiyatlara yansıdı. Fiyatlarda yaşanan bu artışla ilgili bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Sert bir şekilde değil de uzlaştırmacı bir şekilde düzenleme yapacağız. 6-7 ay sonra çok farklı bir durum olacak.” dedi.

KADEMELİ DOĞAL GAZ TARİFESİ, FATURALARI RAHATLATACAK

Milletvekili CORA, kademeli doğal gaz tarifesinden de bahsetti.

AK Parti’nin doğal gaz faturalarını rahatlatacak bir teklifi gündemine aldıklarını ve çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Milletvekili Salih CORA, kademeli doğal gaz tarifesini getireceklerini belirterek, “Villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğal gaz tüketimini uygun bulmuyoruz. 4 Ocak’tan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına başladığı anda kademeli doğal gaz tarifesini de getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber